Debat over schuld en armoede

Samen met zijn SchuldHulpMaatje Hanneke beet ‘ervaringsdeskundige’ Lennard de spits af bij een debat op 11 november in het Amsterdamse Pakhuis De Zwijger over schuld en armoede.  Centrale vraag van het debat was: Hoe kunnen we tijdig hulp bieden, en hoe kunnen bedrijfsleven en overheid daarin samenwerken? Lennard vertelde over de impact die schulden hebben op je leven. En wat je nodig hebt als in een dergelijke stressvolle situatie verkeert: Persoonlijke begeleiding en begrip. “Met een maatje erbij krijg je weer rust en sta je er niet alleen voor.” Zijn ervaring was een aansprekende opmaat naar de discussie tussen vertegenwoordigers van de Top 3 van commerciële schuldeisers (zorgverzekeraars, woningcorporaties en energieleveranciers) Vroeg Eropaf, NVKK, deurwaarders en medewerkers van de schuldhulpverlening in Amsterdam.