Jaarverslag 2019: SchuldHulpMaatje in beweging

  Meer dan 10.000 mensen hebben vorig jaar hulp van een gecertificeerd Maatje gekregen. Maar liefst tweederde heeft nog datzelfde jaar de financiële problemen onder controle gekregen, staat in het jaarverslag van SchuldHulpMaatje. Nog eens bijna 78.000 mensen konden verder met gerichte persoonlijke adviezen via een van de preventieve websites van SchuldHulpMaatje. Daar zijn we dankbaar voor," zegt directeur Peter Rijsdijk. "Tegelijkertijd realiseren we ons dat we maar ruim 5% van alle mensen met schulden helpen. Wij willen véél meer mensen perspectief op een leven zonder schulden geven." lees verder: SchuldHulpMaatje wil meer mensen nog beter helpen. Liefst in een zo vroeg mogelijk stadium van de financiële problemen. Dat lukt alleen door intensief samen te werken met tal van andere partijen. In 2019 is daar veel energie in gestoken. Geldfit is bijvoorbeeld het startpunt geworden van de Nederlandse Schuldhulproute. De Alliantie Vrijwillige Schuldhulp is opgericht. De zes organisaties in de Alliantie doen samen 95% van al het vrijwilligerswerk op het gebied van schuldhulpverlening. Daarmee zijn ze een onmisbare aanvulling op de professionele schuldhulpverlening. Maar ook de band met kerken en andere vrijwilligersorganisaties is aangehaald. Door de coronacrisis zullen meer mensen financieel klem komen te zitten. SchuldHulpMaatje zet zich schrap. Dankzij de basis van samenwerking die in de voorgaande jaren is gelegd, vertrouwen we erop dat we in 2020 nog weer meer mensen zullen kunnen helpen. SchuldHulpMaatje blijft in beweging om nog sterker, professioneler en slagvaardiger te worden.