Vacature communicatiemedewerker

Ben jij een ervaren en enthousiaste communicatiemedewerker? Snap jij welke verhalen, foto's en filmpjes er nodig zijn om ons verhaal te vertellen? En wil je bijdragen aan een leven zonder schulden voor mensen met financiële problemen? Dan is SchuldHulpMaatje op zoek naar jou!

SchuldHulpMaatje is een dynamische, ondernemende en informele organisatie die zich inzet voor mensen met (dreigende) schulden. Dit doen we online én met getrainde vrijwilligers op 106 locaties in Nederland. Het Landelijk Servicepunt van SchuldHulpMaatje is op korte termijn op zoek naar een:

COMMUNICATIEMEDEWERKER  (24 uur per week)

Onze visie

Naastenliefde is onze basis en het Evangelie onze inspiratiebron. Dat betekent dat elk mens aandacht en (zo nodig) zorg en ondersteuning verdient. Met onze SchuldHulpMaatje-aanpak willen we een structurele bijdrage leveren aan het oplossen van de toenemende schuldenproblematiek. Deze aanpak, die aanvullend is op de reguliere schuldhulpverlening, is gebaseerd op samenwerking met overheden en maatschappelijke organisaties. Hiermee versterken we de diaconale inzet van kerken, christelijke geloofsgemeenschappen en organisaties. 

Onze aanpak

We helpen mensen vóór, tijdens en na schuldsituaties. Met 106 locaties is SchuldHulpMaatje beschikbaar voor inwoners van 144 gemeenten in Nederland. Hier coachen Maatjes mensen met (dreigende) schulden deskundig en op persoonlijke wijze naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal. 

Het Landelijk Servicepunt van de Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland heeft een ondersteunende en verbindende rol. We bieden diverse vormen van dienstverlening aan om de lokale lidorganisaties en de vrijwilligers te ondersteunen, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Wie ben jij?

Uiteraard ben je als communicatiemedewerker communicatief vaardig en heb je kennis en ervaring op het terrein van corporate communicatie. Je houdt ervan om te netwerken, bent in staat om snel verbinding te leggen met andere mensen en te ontdekken wat hen beweegt. Hun verhalen weet jij doeltreffend in te zetten voor de communicatie van SchuldHulpMaatje. Je weet de missie van SchuldHulpMaatje goed te vertalen voor de verschillende doelgroepen van de organisatie en zorgt zo voor verbinding tussen onze missie en de doelgroepen. Je onderschrijft van harte de missie en visie van SchuldHulpMaatje en levert daar een positieve bijdrage aan.

Lees hier meer over wat je gaat doen, wat je taken zijn, wat we jou te bieden hebben en hoe je je sollicitatie kenbaar maakt.