Sluit jij je ogen voor schulden?

Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in Bernheze

SchuldHulpMaatje biedt gratis hulp en ondersteuning bij geldzorgen en schulden. Door allerlei omstandigheden kun je te maken krijgen met geldzorgen of schulden en dat overkomt 1 op de 5 gezinnen in Nederland. Dan is het fijn als je daar vertrouwelijk met iemand over kunt praten en ondersteund wordt bij het vinden van oplossingen. Onze vrijwillige SchuldHulpMaatjes zijn daarvoor goed opgeleid en ze helpen je graag.

Schuldhulp in de gemeente Bernheze

Binnen de gemeente Bernheze is SchuldHulpMaatje al actief sinds 2013. Met zo’n 15 goed opgeleide SchuldHulpMaatjes helpen wij ieder jaar ongeveer 25 inwoners. Wij hebben aandacht voor jou als mens en helpen je graag met het vinden van praktische oplossingen voor het duurzaam oplossen van je geldzorgen of schuldproblemen.

Hoe dat in zijn werk gaat?

1. Kom in actie en neem contact op!

De eerste stap moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen of problemen met schulden? Vul het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.

2. Een coördinator neemt contact met jou op.

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en jouw situatie te bespreken. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die het beste bij jou past. Samen zetten we de eerste acties uit.

3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.

Na het gesprek met de coördinator wijst de coördinator jou een SchuldHulpMaatje toe dat passend is voor jou en je helpt met jouw situatie.  Samen sta je sterk!

4. Samen aan de slag.

Jouw SchuldHulpMaatje neemt contact met je op om jou te ontmoeten. Jullie gaan samen aan de slag  en maken een plan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Onze SchuldHulpMaatjes zijn gecertificeerde vrijwilligers die mensen met financiële problemen begeleiden en ondersteunen. Wij nemen niet de verantwoordelijkheid uit handen. We nemen de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen naar oplossingen. We doen dit vrijwilligerswerk omdat we rotsvast geloven in de optelsom van samen sterk. Omdat we geloven dat het kan. Hoe eerder je aan de slag gaat met het zoeken van oplossingen hoe beter, aarzel dus niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag weer goed op weg!

Meer informatie over SchuldHulpMaatje Bernheze? Bekijk het volgende filmpje:

Neem contact op met Jos

Sluit je ogen niet voor schulden

Iedereen kan in financiële problemen komen door persoonlijke drama’s en tegenslagen, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Veel mensen vragen uit schaamte pas om hulp als het water hen aan de lippen staat. 1 op de 2 mensen voelt zich machteloos als ze aan hun financiële situatie denken. Dat blijkt uit onderzoek van Arnoud Plantinga in zijn proefschrift Poor Psychology: Poverty, Shame, and Decision Making. Daarom voert SchuldHulpMaatje de campagne 'Sluit je ogen niet voor Schulden' om mensen te helpen hulp te vragen.
Doe mee met helpen!

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Meld je aan als Maatje

Organisatiegegevens

Naam:
Stichting Schuldhulp Bernheze
Ook genoemd:
SchuldHulpMaatje Bernheze
ANBI:
Deze locatie heeft ANBI status
RSIN:
852957476
KvK:
58272933

Bestuurssamenstelling

  • Voorzitter: M.O. Blanken (Marijke)
  • Bestuurder: F.J. Schmit (Frans)
  • Bestuurder: J.H.G.M. Jansen (Joost)
  • Secretaris: P.G.M. Kremers (Paul)
  • Bestuurder: H.J.G.M. van den Brand (Hennie)

Beleid

Het werk wordt uitgevoerd door getrainde en gecertificeerde vrijwilligers in nauwe samenwerking met professionele hulpverleners. Daarnaast richten we ons steeds meer op preventieve activiteiten. Financiële ondersteuning wordt verkregen vanuit de gemeente, landelijke en lokale fondsen en Het beheer van de gelden is de verantwoordelijkheid van de penningmeester van de stichting. Jaarlijks legt deze verantwoording af naar de instellingen die ons financieel ondersteunen. De verkregen financiële middelen worden primair besteed aan • training en het op niveau houden van de kennis van de vrijwilligers • dekken van de operationele kosten.

Beloningsbeleid

Alle bestuursleden zijn binnen de stichting actief als vrijwilliger. Vacatiegeld wordt door SchuldHulpMaatje Bernheze niet betaald. Gemaakte onkosten die bestuursleden redelijkerwijs hebben door hun functie worden op basis van werkelijk gemaakte kosten vergoed. Ook voor vrijwilligers geldt dat gemaakte onkosten die ze redelijkerwijs hebben door hun functie op basis van werkelijk gemaakte kosten vergoed worden.

Downloads

Ik wil hulp