Sluit jij je ogen voor schulden?

Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in Delft

Maak je je ernstige zorgen omdat je niet uitkomt met je geld? Kom je geld tekort doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Heb je schulden of dreig je in de schulden te komen? Je bent niet de enige en je hoeft er ook niet alleen voor te staan. Kom je er niet meer uit dan willen wij je helpen.

Hoe & wat in Delft

In Delft staan we met meer dan 50 vrijwilligers voor je klaar. Je bent zeker niet de enige. De afgelopen jaren hebben we honderden mensen weer op weg kunnen helpen!

Voor korte/preventieve vragen kun je op woensdag komen naar het inloopspreekuur in de Vierhoevenkerk aan de Obrechtstraat 50 in Delft.

Als je het idee hebt dat er meer tijd nodig is voor jouw vraag of zorg, kun je je beter rechtstreeks aanmelden. Er volgt dan een kennismakingsgesprek met de coordinator die kijkt welke hulp voor jou passend is. Dat kan zijn langere hulp via het spreekuur of juist de koppeling aan een Maatje aan huis.

Hoe dat in zijn werk gaat?

1. Kom in actie en neem contact op!

De eerste stap moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen of problemen met schulden? Vul het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.

2. Een coördinator neemt contact met jou op.

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en jouw situatie te bespreken. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die het beste bij jou past. Samen zetten we de eerste acties uit.

3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.

Na het gesprek met de coördinator wijst de coördinator jou een SchuldHulpMaatje toe dat passend is voor jou en je helpt met jouw situatie.  Samen sta je sterk!

4. Samen aan de slag.

Jouw SchuldHulpMaatje neemt contact met je op om jou te ontmoeten. Jullie gaan samen aan de slag  en maken een plan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Op de foto zie je Inge. Zij is één van de coördinatoren van SchuldHulpMaatje Delft.

Zit jij met (beginnende) geldzorgen? Of zijn ze juist al heel groot geworden? We nodigen je van harte uit om hier hulp bij te zoeken. We willen je graag helpen om weer licht aan het eind van de tunnel te zien. Als het kan, denken we met je na over een begroting en aflosplan. Is het probleem daar te groot voor, dan werken we samen met andere organisaties in Delft.

Hoe dan ook, je staat er niet alleen voor! Als jij bereid bent de stap te maken, willen wij je helpen om stappen te blijven zetten en vol te houden. Het is echt niet altijd makkelijk, maar je hoeft het niet alleen te doen, samen lukt ’t!

Je kunt onze coördinatoren Inge en Monique bereiken door het contactformulier op deze webpagina in te vullen. 

Neem contact op met Inge en Monique

Coördinatoren
M.S. Lie-A-Tsoen (Monique), I. Weijts (Inge)
Aanmelden voor kennismakingsgesprek:
info@isofa.nl
Aanmelden voor inloopspreekuur:
poenenpapier@isofa.nl

Sluit je ogen niet voor schulden

Iedereen kan in financiële problemen komen door persoonlijke drama’s en tegenslagen, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Veel mensen vragen uit schaamte pas om hulp als het water hen aan de lippen staat. 1 op de 2 mensen voelt zich machteloos als ze aan hun financiële situatie denken. Dat blijkt uit onderzoek van Arnoud Plantinga in zijn proefschrift Poor Psychology: Poverty, Shame, and Decision Making. Daarom voert SchuldHulpMaatje de campagne 'Sluit je ogen niet voor Schulden' om mensen te helpen hulp te vragen.
Doe mee met helpen!

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Meld je aan als Maatje

Organisatiegegevens

Naam:
Interkerkelijke Stichting voor Ondersteuning bij Financien en Administratie (ISOFA)
Ook genoemd:
SchuldHulpMaatje Delft
ANBI:
Deze locatie heeft ANBI status
RSIN:
851678324
KvK:
55378552
ANBI:
NL36 RABO 0316 0746 83

Bestuurssamenstelling

  • Secretaris: E. Vos (Erik )
  • Bestuurder: Mevr. H. Selles (Herma )
  • Penningmeester: R.H. Steenweg (Rob)
  • Voorzitter: L.C. Willemse (Laurien)

Ik wil hulp

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Geslacht*
Het is belangrijk dat je een korte uitleg geeft van je situatie. En of er sprake is van een crisis. Bijvoorbeeld: een dreigende woning ontruiming, aankondiging afsluiting van gas, water en/of elektra, beslag op inboedel, of gedwongen verkoop van je woning.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.