Sluit jij je ogen voor schulden?

Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in Groningen

Heb je geldzorgen? Of zit je in de schulden of dreig je in de schulden te komen? Heb je minder te besteden doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Het is vaak lastig om daar zelf een uitweg in te vinden. Maar niets doen zorgt ervoor dat de problemen alleen maar groter worden. Je bent niet de enige en je staat er ook niet alleen voor.

SchuldHulpMaatje Groningen biedt gratis hulp aan iedere Groninger die dat nodig heeft. Samen lukt ’t.

Hoe & wat in Groningen

Wij begeleiden Groningers die geldzorgen en/of schulden hebben of dreigen in de schulden te komen. Gecertificeerde Maatjes bieden gestructureerde hulp door samen met je te kijken wat nodig is om de financiën op orde te krijgen. Zodra we samen met jou een plan hebben gemaakt, gaan we aan de slag en helpen we je om je geldzaken weer op orde te krijgen en te houden. We zijn er voor jou zodat jij weer perspectief krijgt op een betere toekomst.

Als het mogelijk is komen we bij jou thuis. Vind jij het niet prettig om jouw Maatje thuis te ontvangen? Dit is iets wat wij volkomen begrijpen en dan zoeken we samen naar een andere plek waar rustig gesproken kan worden.

Hoe dat in zijn werk gaat?

1. Kom in actie en neem contact op!

De eerste stap moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen of problemen met schulden? Vul het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.

2. Een coördinator neemt contact met jou op.

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en jouw situatie te bespreken. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die het beste bij jou past. Samen zetten we de eerste acties uit.

3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.

Na het gesprek met de coördinator wijst de coördinator jou een SchuldHulpMaatje toe dat passend is voor jou en je helpt met jouw situatie.  Samen sta je sterk!

4. Samen aan de slag.

Jouw SchuldHulpMaatje neemt contact met je op om jou te ontmoeten. Jullie gaan samen aan de slag  en maken een plan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Onze Maatjes zijn gecertificeerde vrijwilligers die mensen met financiële problemen begeleiden en ondersteunen. Wij nemen niet de verantwoordelijkheid uit handen. We nemen de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen naar oplossingen. We doen dit vrijwilligerswerk omdat we rotsvast geloven in de optelsom van samen sterk. Omdat we geloven dat het kan.

Je kunt ons bereiken door het contactformulier op deze pagina in te vullen en te verzenden. Onze coördinator neemt dan zo snel mogelijk contact met je op en koppelt jou aan een Maatje die bij je past.

Neem contact op met Ton of Lisa

Coördinatoren
Ton van den Heuvel en Lisa van der Tuin

Sluit je ogen niet voor schulden

Iedereen kan in financiële problemen komen door persoonlijke drama’s en tegenslagen, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Veel mensen vragen uit schaamte pas om hulp als het water hen aan de lippen staat. 1 op de 2 mensen voelt zich machteloos als ze aan hun financiële situatie denken. Dat blijkt uit onderzoek van Arnoud Plantinga in zijn proefschrift Poor Psychology: Poverty, Shame, and Decision Making. Daarom voert SchuldHulpMaatje de campagne 'Sluit je ogen niet voor Schulden' om mensen te helpen hulp te vragen.
Doe mee met helpen!

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Meld je aan als Maatje

Organisatiegegevens

Naam:
Stichting Samen lukt het in 050
Ook genoemd:
SchuldHulpMaatje Gemeente Groningen
ANBI:
Deze locatie heeft ANBI status
RSIN:
862324725
KvK:
82069387
IBAN:
NL19 INGB 0009 1364 96

Bestuurssamenstelling

  • Voorzitter: O. Zuidema (Otto)
  • Secretaris: F.J. Bandringa (Frank)
  • Penningmeester: R. Hoving (Rolf)

Doelstellingen

De stichting heeft als doel het voorkomen en oplossen van financiële schuldenproblematiek van particulieren.

Beleid

De doelstelling willen wij bereiken door hulpvragers te koppelen aan een vrijwilliger, een gecertificeerde SchuldHulpMaatje, die sociale en praktische ondersteuning biedt. SchuldHulpMaatje richt zich op mensen in drie mogelijke fases van de schuldenproblematiek: preventieve fase, schuldhulpfase en de nazorgfase. Het vergroten van de zelfredzaamheid bij de hulpvragers is het uitgangspunt voor de hulp en begeleiding.

Beloningsbeleid

De bestuursleden krijgen voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. Aan de bestuursleden kan geen vacatie- of presentiegeld worden toegekend. De door bestuursleden gemaakte onkosten worden vergoed. De stichting zet voor het voorkomen en helpen oplossen van financiële schuldenproblematiek gecertificeerde SchuldHulpMaatjes in die pro deo werken op vrijwillige basis en die voor dit Maatjeswerk slechts aanspraak kunnen maken op de binnen de stichting afgesproken onkostenvergoedingen.

Downloads

Ik wil hulp

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Geslacht*
Het is belangrijk dat je een korte uitleg geeft van je situatie. En of er sprake is van een crisis. Bijvoorbeeld: een dreigende woning ontruiming, aankondiging afsluiting van gas, water en/of elektra, beslag op inboedel, of gedwongen verkoop van je woning.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.