Sluit jij je ogen voor schulden?

Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in de gemeente Haarlemmermeer.

Heb je geldzorgen? Of zit je in de schulden of dreig je in de schulden te komen? Heb je minder te besteden doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Het is vaak lastig om daar zelf een uitweg in te vinden. Maar niets doen zorgt ervoor dat de problemen alleen maar groter worden. Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Wie & waar in Haarlemmermeer

Inmiddels staat er in regio Haarlemmermeer een team van zo’n 24 vrijwilligers voor je klaar. Om jou te begeleiden wanneer je met geldzorgen of schuldproblematiek te maken hebt. Samen met jou werken wij naar een toekomst zonder schulden.

Heb je financiële zorgen en vind je het lastig om hierover te praten? Of ben je het overzicht kwijt en weet je niet meer goed hoe het verder moet? Bij 1 op de 5 gezinnen in Nederland zijn financiële problemen. Je bent dus niet de enige. Hoe eerder je hulp inschakelt, hoe beter. Maar ook als je problemen al veel groter zijn geworden, blijf er niet in zitten en kom eruit.

Hoe dat in zijn werk gaat?

1. Kom in actie en neem contact op!

De eerste stap moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen of problemen met schulden? Vul het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.

2. Een coördinator neemt contact met jou op.

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en jouw situatie te bespreken. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die het beste bij jou past. Samen zetten we de eerste acties uit.

3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.

Na het gesprek met de coördinator wijst de coördinator jou een SchuldHulpMaatje toe dat passend is voor jou en je helpt met jouw situatie.  Samen sta je sterk!

4. Samen aan de slag.

Jouw SchuldHulpMaatje neemt contact met je op om jou te ontmoeten. Jullie gaan samen aan de slag  en maken een plan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Op de foto zie je het team van SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer. Coördinator Henny is jouw eerste aanspreekpunt. Zij kijkt welk Maatje goed bij jou en bij jouw vraag past.

Wij helpen bij geldzorgen, overzicht brengen in financiën en begeleiding bij een schuldentraject. Wij hebben ook een afdeling die zich focust op het begeleiden van jongeren met geldproblemen. Deze 9 SchuldHulpMaatjes zijn erin getraind om jongeren van 16 tot 26 jaar te helpen bij hun geldzorgen of schulden. Ook hebben we 5 SchuldHulpMaatje die speciaal zijn opgeleid om ZZP-ers te begeleiden.

SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer werkt op een persoonlijke manier. We komen bij voorkeur bij jou thuis. We bieden een luisterend oor en helpen jou om je geldproblemen aan te pakken. Je bent al welkom vanaf de eerste geldzorg, bijvoorbeeld als ontslag dreigt of als je je zorgen maakt hoe je kunt rondkomen als je inkomen daalt, je uitgaven stijgen of om andere redenen.

Wacht niet langer en onderneem actie!

Neem contact op met Henny

Sluit je ogen niet voor schulden

Iedereen kan in financiële problemen komen door persoonlijke drama’s en tegenslagen, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Veel mensen vragen uit schaamte pas om hulp als het water hen aan de lippen staat. 1 op de 2 mensen voelt zich machteloos als ze aan hun financiële situatie denken. Dat blijkt uit onderzoek van Arnoud Plantinga in zijn proefschrift Poor Psychology: Poverty, Shame, and Decision Making. Daarom voert SchuldHulpMaatje de campagne 'Sluit je ogen niet voor Schulden' om mensen te helpen hulp te vragen.
Doe mee met helpen!

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Meld je aan als Maatje

Organisatiegegevens

Naam:
Stichting Haarlemmermeer Voor Elkaar
Ook genoemd:
SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer
ANBI:
Deze locatie heeft ANBI status
RSIN:
860495826
KvK:
76067823
IBAN:
NL28 TRIO 0788 8102 27

Bestuurssamenstelling

  • Voorzitter: W.C. Piels (Wim)
  • Penningmeester: C. Blees (Chris)
  • Bestuurder: G.L.F. van Leeuwen (George)
  • Bestuurder: H. Kruit - Janssen (Hetty)
  • Secretaris: A.E. Klokman (Annelies)

Doelstellingen

Het doel van de Stichting Haarlemmermeer met Elkaar is om hulp te verlenen aan mensen die met (dreigende) financiële problemen kampen in de gemeente Haarlemmermeer. Met behulp van opgeleide vrijwilligers willen wij aanvullend zijn op de dienstverlening van de burgerlijke gemeente. Wij willen samen met andere sociaal maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van inwoners. Dit doen wij door mensen te helpen zonder eigen belang, zonder oordeel en zonder winstoogmerk. Het doel van onze hulp is mensen weer financieel zelfredzaam te maken zodat zij op een zeker moment weer de baas zijn over hun geld. Wij helpen iedereen, ongeacht de afkomst van mensen, ras, geslacht, religie, levensovertuiging, geaardheid en/of politieke voorkeur.

Beleid

De bestuursleden van de Stichting SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer genieten voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. Aan de bestuursleden wordt geen vacatie- of presentiegeld toegekend. De door de bestuursleden aantoonbaar gemaakte onkosten worden vergoed. De Stichting SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer is een vrijwilligersorganisatie en heeft geen personeel in dienst.

Beloningsbeleid

De bestuursleden krijgen voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. Aan de bestuursleden kan geen vacatie- of presentiegeld worden toegekend. De door bestuursleden gemaakte onkosten worden vergoed. De stichting zet voor het voorkomen en helpen oplossen van financiële schuldenproblematiek gecertificeerde SchuldHulpMaatjes in die pro deo werken op vrijwillige basis en die voor dit Maatjeswerk slechts aanspraak kunnen maken op de binnen de stichting afgesproken onkostenvergoedingen.

Downloads

Ik wil hulp

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Geslacht*
Het is belangrijk dat je een korte uitleg geeft van je situatie. En of er sprake is van een crisis. Bijvoorbeeld: een dreigende woning ontruiming, aankondiging afsluiting van gas, water en/of elektra, beslag op inboedel, of gedwongen verkoop van je woning.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.