Sluit jij je ogen voor schulden?

Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in Hulst en omstreken

Maak je je zorgen of je nog uitkomt met je geld? Heb je vragen over het aanvragen van toeslagen of het invullen van formulieren rondom geldzaken? Heb je minder te besteden doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Heb je schulden of dreig je in de schulden te komen? Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Hoe & wat in Hulst

In de gemeente Hulst staan 10 getrainde Maatjes en 1 coördinator vrijwillig voor je klaar met raad en daad! In het eerste jaar hebben we al 50 mensen kunnen helpen. Onze hulp is gratis en vertrouwelijk. We kijken samen welk Maatje bij jou past. Ook kunnen we je ondersteunen bij het aanmelden bij Hulst voor Elkaar of bij de gemeente of bij een bewindvoerder.

Hoe dat in zijn werk gaat?

1. Kom in actie en neem contact op!

De eerste stap moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen of problemen met schulden? Vul het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.

2. Een coördinator neemt contact met jou op.

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en jouw situatie te bespreken. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die het beste bij jou past. Samen zetten we de eerste acties uit.

3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.

Na het gesprek met de coördinator wijst de coördinator jou een SchuldHulpMaatje toe dat passend is voor jou en je helpt met jouw situatie.  Samen sta je sterk!

4. Samen aan de slag.

Jouw SchuldHulpMaatje neemt contact met je op om jou te ontmoeten. Jullie gaan samen aan de slag  en maken een plan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Onze Maatjes zijn gecertificeerde vrijwilligers die mensen met financiële problemen begeleiden en ondersteunen. Wij nemen niet de verantwoordelijkheid uit handen.  We nemen de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen naar oplossingen. We doen dit vrijwilligerswerk omdat we rotsvast geloven in de optelsom van samen sterk. Omdat we geloven dat het kan.

Je kunt ons bereiken door het contactformulier op deze pagina in te vullen en te verzenden. Onze coördinator Jaap Klok neemt dan zo snel mogelijk contact met je op en koppelt jou aan een Maatje die bij je past.

Neem contact op met Jaap Klok

Sluit je ogen niet voor schulden

Iedereen kan in financiële problemen komen door persoonlijke drama’s en tegenslagen, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Veel mensen vragen uit schaamte pas om hulp als het water hen aan de lippen staat. 1 op de 2 mensen voelt zich machteloos als ze aan hun financiële situatie denken. Dat blijkt uit onderzoek van Arnoud Plantinga in zijn proefschrift Poor Psychology: Poverty, Shame, and Decision Making. Daarom voert SchuldHulpMaatje de campagne 'Sluit je ogen niet voor Schulden' om mensen te helpen hulp te vragen.
Doe mee met helpen!

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Meld je aan als Maatje

Organisatiegegevens

Naam:
Stichting Samen voor Zeeuws-Vlaanderen
Ook genoemd:
SchuldHulpMaatje Hulst
RSIN:
858788937
KvK:
71626808

Bestuurssamenstelling

  • Secretaris: S.M.L. de Kind (Saskia)
  • Penningmeester: G.M.F. Hiel (George)
  • Bestuurder: P.F.M. Schauwaert (Peter)
  • Bestuurder: C. Dekker van Cadsand (Clara)
  • Voorzitter: A.R.G. Eggermont (Alex)
  • Bestuurder: Bruyn (Cor-Elli)
  • Bestuurder: Mol (Nelly)
  • Bestuurder: G. Ultee (Gerard)
  • Bestuurder: L. Kamphuis (Leen)

Doelstellingen

Het voorkomen en het (helpen bij het) oplossen van financiële schuldproblematiek bij particulieren, waarbij de bijbel de inspiratiebron is.

Beloningsbeleid

De Stichting kent geen beloningen of bonussen, voor de bestuurders en de vrijwilligers. Er worden alleen reiskosten voor vergaderingen, en onkosten die nodig zijn om cliënten bij te staan, vergoed op vertoon van bewijsstukken.

Downloads

Ik wil hulp