Kerken

Eigentijdse kerk – midden in de samenleving

Schulden, armoede, we zien het overal om ons heen. Met SchuldHulpMaatje kun je als kerk werkelijk mensen helpen om hun financiële problemen de baas te worden. Want alleen een gift lost een schuldenprobleem niet op.

Een kerk die aansluit bij SchuldHulpMaatje maakt deskundige hulp mogelijk. Onbaatzuchtig en liefdevol. Dat laat geen mens onberoerd. En heeft betekenis voor de samenleving.

SchuldHulpMaatje geeft structurele hulp die zich richt op zelfredzaamheid. Daarmee versterk je ook de diaconale hulp aan de eigen gemeenteleden.
Daarnaast biedt SchuldHulpMaatje gemeenteleden een vrijwilligerstaak waarmee ze voor andere mensen het verschil kunnen maken. Dat geeft veel voldoening.

Wat kan jouw kerkelijke gemeente doen?

  • SchuldHulpMaatje kan in jouw woonplaats van start gaan wanneer minimaal drie lokale kerken samenwerken. Is er al een plaatselijke SchuldHulpMaatje-organisatie? Dan kun je daarbij aansluiten. Het Landelijk Servicepunt voorziet van advies, ondersteuning en training.
  • Breng geregeld SchuldHulpMaatje onder de aandacht in je kerk. Daarmee help je het taboe rondom schulden en financiële hulpverlening te doorbreken. En je kunt er kerkleden mee motiveren om vrijwilliger te worden.
  • Geef SchuldHulpMaatje een plaats op het collecterooster.

Meer informatie?

Geïnteresseerd om in je eigen woonplaats te starten met SchuldHulpMaatje? Of heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met het Landelijk Servicepunt: info@schuldhulpmaatje.nl.

Om te lezen:

Download:

Brochure Een kerk van betekenis – De kerk kan helpen op een eigentijdse wijze