Staatssecretaris bezoekt SchuldHulpMaatje in Leiden

Vandaag doet Tamara van Ark, de nieuwe Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, haar bezoek aan Leiden. Zij zal rond 15:30 uur aankomen bij SchuldHulpMaatje Leiden e.o, ondergebracht in de Stichting Voor Elkaar Leiden. Binnen het nieuwe regeerakkoord ligt de focus op de participatiemaatschappij en aanpak bij schulden. SchuldHulpMaatje Nederland geeft Tamara van Ark een kijkje achter de schermen van het werk in meer dan 100 gemeenten met ruim 2.000 maatjes. In het bijzonder komt zij meer te weten over het werk van SchuldHulpMaatje in Leiden e.o.

Deze middag maakt Staatssecretaris Tamara van Ark kennis met SchuldHulpMaatje Leiden. Hierbij zullen ook de coördinator SchuldHulpMaatje Leiden, Jan Kruidhof, iemand die geholpen wordt door een maatje en een maatje aanwezig zijn. De projectleiders van het hoofdkantoor van SchuldHulpMaatje Nederland zullen de SchuldHulpMaatje-aanpak en cijfers presenteren.

Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland
SchuldHulpMaatje Leiden e.o. is één van de 80 SchuldHulpMaatje-locaties die actief zijn door heel Nederland binnen de Vereniging van SchudlHulpMaatje Nederland. Jaarlijks worden zo’n 6.000 mensen geholpen door maatjes uit verschillende locaties. 16.000 mensen zijn via de websites van SchuldHulpMaatje geholpen. SchuldHulpMaatje Leiden is actief in Leiden met zo’n 110 gecertificeerde maatjes (vrijwilligers). Deze maatjes helpen mensen die in schulden zitten of er in dreigen te komen. Niet alleen worden mensen geholpen met de administratie, maar een maatje is ook een luisterend oor voor iemand. Het is geen vervanging van de schuldhulpverlening, maar deze twee vullen elkaar aan zodat de hulp effectiever verloopt. Daarnaast werkt SchuldHulpMaatje Leiden samen met andere hulpverlenende instanties.