Symposium Voorkomen is beter dan genezen – 15, 22 en 29 oktober

Na de eerste succesvolle editie van onze symposia in juni 2019, die door bijna 60 gemeenten zijn bezocht, organiseren wij een tweede editie. Op dinsdag 15, 22 en 29 oktober worden de symposia rondom het thema ‘Voorkomen is beter dan genezen’ gehouden op drie verschillende locaties in Nederland. Tijdens de bijeenkomsten zullen deskundigen spreken over een gerichte aanpak van geldproblemen bij inwoners op plaatselijk niveau.

U kunt zich tot  en met maandag 7 oktober voor het symposium aanmelden met de onderstaande knop.

Aanbod gemeenten

Inmiddels zijn 20 gemeenten aangesloten bij onze platforms en is er een samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken. Tijdens het symposium wordt er een speciaal aanbod gedaan voor belangstellende gemeenten.

Financieel gedrag in beeld

Geldproblemen bij inwoners vormen voor veel gemeenten een groeiend probleem en een complex vraagstuk, dat veel vragen blijft oproepen. Hoe vinden we mensen met risico op geldproblemen? Hoe kunnen we hen op gepaste wijze hulp bieden? En hoe kunnen we geldproblemen bij inwoners preventief bestrijden?
Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende punten aan bod:

  • Het financiële gedrag van burgers;
  • Het toepassen van data-inzicht;
  • Effectieve hulpmiddelen die gemeenten kunnen gebruiken;

Effectieve aanpak

Op het symposium met het thema ‘Voorkomen is beter dan genezen’, kunnen gemeenten veel kennis opdoen over beleidsmatige en effectieve aanpak van (dreigende) geldproblemen binnen hun eigen gemeente. De sprekers zullen hun inzichten delen over ‘financieel gedrag’ en het lokaliseren van mensen met schulden in de gemeente.

Locaties en data

Het symposium zal op drie locaties plaatsvinden, voor gemeenten uit respectievelijk de regio’s Midden-, Noord- en Zuid-Nederland.

  • 15 oktober | Meppel, ZIZO
  • 22 oktober | ’s-Hertogenbosch, Stadion de Vliert
  • 29 oktober | Leiden, PLNT – GEANNULLEERD

De symposia beginnen ’s middags en duren van 13.30 tot 18.00 uur. Aanmelden kan tot en met maandag 7 oktober.

Meer informatie en aanmelden namens uw gemeente
We zien er naar uit om u te ontmoeten.

Opgelet! Wilt u samen met een collega komen? Stuur dan deze link aan hem of haar door, zodat hij/zij zich ook kan aanmelden voor 15, 22 of 29 oktober: www.schuldhulpmaatje.nl/symposium

Programma

13:15 uur – Inloop
13:30 uur – Welkom
13:45 uur – Gastsprekers aan het woord
15:30 uur – Workshops
17:00 uur – Netwerkborrel
18:00 uur – Einde