Sluit jij je ogen voor schulden?

Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in Teylingen

Maak je je zorgen omdat je niet uitkomt met je geld? Kom je geld tekort doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Heb je schulden of dreig je in de schulden te komen? Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Wie & waar in Teylingen

Ben jij inwoner van één van de plaatsen in de gemeente Teylingen en heb jij geldzorgen, betalingsproblemen of schulden? In de gemeente Teylingen staan een aantal getrainde Maatjes voor je klaar die graag met je meedenken en je begeleiden om je geldzaken weer op orde te krijgen. Zij bezoeken jou bij je thuis of als je dat liever wilt, ergens anders.

Hoe dat in zijn werk gaat?

1. Kom in actie en neem contact op!

De eerste stap moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen of problemen met schulden? Vul het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.

2. Een coördinator neemt contact met jou op.

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en jouw situatie te bespreken. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die het beste bij jou past. Samen zetten we de eerste acties uit.

3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.

Na het gesprek met de coördinator wijst de coördinator jou een SchuldHulpMaatje toe dat passend is voor jou en je helpt met jouw situatie.  Samen sta je sterk!

4. Samen aan de slag.

Jouw SchuldHulpMaatje neemt contact met je op om jou te ontmoeten. Jullie gaan samen aan de slag  en maken een plan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Onze Maatjes zijn gecertificeerde vrijwilligers die mensen met financiële problemen begeleiden en ondersteunen. Wij nemen niet de verantwoordelijkheid uit handen. We nemen de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen naar oplossingen. We doen dit vrijwilligerswerk omdat we rotsvast geloven in de optelsom van samen sterk. Omdat we geloven dat het kan.

Op de foto zie je coördinator Antoinette van Iwaarden. Zij maakt kennis met je en koppelt jou aan een passend Maatje. Je kunt haar bereiken via het contactformulier op deze webpagina of via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op met Antoinette

Sluit je ogen niet voor schulden

Iedereen kan in financiële problemen komen door persoonlijke drama’s en tegenslagen, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Veel mensen vragen uit schaamte pas om hulp als het water hen aan de lippen staat. 1 op de 2 mensen voelt zich machteloos als ze aan hun financiële situatie denken. Dat blijkt uit onderzoek van Arnoud Plantinga in zijn proefschrift Poor Psychology: Poverty, Shame, and Decision Making. Daarom voert SchuldHulpMaatje de campagne 'Sluit je ogen niet voor Schulden' om mensen te helpen hulp te vragen.
Doe mee met helpen!

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Meld je aan als Maatje

Organisatiegegevens

Naam:
Stichting Hulp op Maat Teylingen
Ook genoemd:
SchuldHulpMaatje Gemeente Teylingen
ANBI:
Deze locatie heeft ANBI status
RSIN:
863295241
KvK:
84643765

Bestuurssamenstelling

  • Voorzitter: W.E. de Jong (Eelco)
  • Penningmeester: J.M.J.P. Lamberts (Jan)
  • Secretaris: L. Arentshorst - Baalbergen (Lumke)

Doelstellingen

Stichting Hulp Op Maat Teylingen wil door middel van diverse projecten een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de stichting. De stichting start met het project SchuldHulpMaatje Teylingen. Het project tracht mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken en zonder verwijten te helpen met getrainde maatjes. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.

Beleid

De stichting heeft als algemeen doel het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënten door middel van het bieden van sociale- en praktische ondersteuning in het bevorderen van de effectiviteit van de hulpverlening door inzet van vrijwilliger het bevorderen van de samenwerking tussen vrijwilligers en professionele hulpverlening Vanuit deze doelen richt de stichting zich op mensen in drie mogelijke fases van Schuldenproblematiek:
1. de preventieve fase, waarbij hoge schulden voorkomen kunnen worden;
2. de schuldhulpfase waarbij vaak al professionele schuldhulpverlening aanwezig is en een 'schuldhulpmaatje' als steuntje in de rug kan dienen;

3. de nazorgfase waardoor terugval voorkomen kan worden.

Beloningsbeleid

De bestuursleden genieten voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. Aan de bestuursleden kan geen vacatie- of presentiegeld worden toegekend. Ook kan geen van de bestuurders of andere personen al dan niet verbonden aan de stichting over het vermogen van de stichting beschikken als ware het zijn eigen vermogen is.

Ik wil hulp