Verschilmakers


SchuldHulpMaatje zoekt ondernemende mensen die in hun dorp of stad een verschil maken. Mensen die temidden van groeiende problemen hoop uitstralen. Mensen die dwars door de armoede een nieuw perspectief voor ogen hebben. Mensen die in het licht van ‘ooit komt het goed’ nu al bouwen aan het Goede Leven hier op aarde.

Laat je inspireren!

Vincenza La Porta gaat in gesprek met hoopvolle verschilmakers die perspectief brengen in hun woonplaats.

Heel de mens

Wat doet schaamte met een mens? En wat is ervoor nodig om de drempel naar hulp te verlagen?

Heel de samenleving

Hoe ziet een samenleving eruit? Zijn er verschillen te ontdekken tussen een stad als Groningen en Ridderkerk? En hoe kunnen we samenwerken voor de bloei van de stad?

Heel de geloofsgemeenschap

Wat betekent de geloofsgemeenschap voor deze verschilmakers? En hoe zoek je nu als kerken gezamenlijk de bloei van de stad?

Het raakt je...

Het gezin aan de overkant van de straat dat niet kan rondkomen. Je oude buurman die zijn vrouw heeft verloren en van de ene ellende in de andere ellende valt. Het vriendje van je zoon die het thuis zwaar heeft en een plek zou moeten hebben om tot rust te komen. Het raakt je allemaal.

Je maakt verschil!

SchuldHulpMaatje start met het initiatief ‘Verschilmakers ’. Dit initiatief is erop gericht om mensen te stimuleren en ondersteuning te bieden om het project SchuldHulpMaatje stevig van de grond te krijgen in jouw woonplaats. Bij SchuldHulpMaatje zijn er gecertificeerde vrijwilligers die mensen met financiële problemen begeleiden en ondersteunen. Het doel: iemand weer naar een gezonde financiële huishouding begeleiden, zodat hij of zij het weer zelf kan. De hulp is gratis en we helpen zonder oordeel!

Een verbindende aanpak

Maar hoe doe je dat concreet en wat is daarbij de rol van kerken en christelijke organisaties? Je gaat aan de slag met een verbindende aanpak en samenwerking met diverse partijen. Je gelooft niet in een single issue-aanpak, maar je hebt een brede blik voor problemen en oplossingen. En je weet je gedragen door lokale kerken, christenen en iedereen die het initiatief een warm hart toedraagt. En je bent soms ook wat eigenwijs en ondernemend. Soms moet je nu eenmaal tegen de stroom inroeien.

Uit de praktijk

Nieuwsgierig naar hoe je nu echt verschil in jouw stad of dorp kan maken? Bekijk de inspiratievideo’s van Johan de Gier uit Leiden, Iwan Osseweijer uit Hillegom en Wiebe van Horssen uit Dordrecht.

Johan de Gier

Hij richtte in 2010 samen met andere stadsgenoten de stichting Voor Elkaar Leiden op om met SchuldHulpMaatje en andere projecten te starten.

Iwan Osseweijer

Hij wilde graag het omzien naar elkaar versterken en richtte daarom samen met andere stadsgenoten een stichting op om met SchuldHulpMaatje te starten in Hillegom.

Wiebe van Horssen

In coronatijd startte Wiebe samen met andere mensen met de stichting Samen Dordt, een diaconale organisatie met diverse initiatieven voor de bloei van de stad.

Wil jij bijdragen door...

  • Je netwerk in te zetten in jouw woonplaats?
  • Een stevig initiatief te starten waarmee het project SchuldHulpMaatje kan beginnen in jouw woonplaats?
  • Een beweging te starten of te vergroten die verbindend werkt tussen mensen en organisaties?
  • Mensen weer nieuwe hoop en perspectief te bieden.

Neem dan contact op met Tom Kolsters:

Telefoonnummer of whatsapp: 06 18 12 92 48

E-mail: tom.kolsters@schuldhulpmaatje.nl

De missie van SchuldHulpMaatje is om mensen die worstelen met geldzorgen en andere samenhangende problemen nieuwe hoop en perspectief te geven. SchuldHulpMaatje is inmiddels actief in ruim 155 plaatsen in Nederland, waardoor meer dan de helft van alle inwoners een beroep kan doen hulp op een Maatje. SchuldHulpMaatje heeft de ambitie om meer mensen met financiële problemen een nieuwe start te bieden. In 12 jaar tijd hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd hoe een dergelijke stap in jouw woonplaats te zetten samen met geloofsgemeenschappen, christelijke collega-organisaties, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en landelijke en lokale overheden.