“Soms is een luisterend oor al genoeg”

Soms is een luisterend oor al genoeg

Harry begon twee jaar geleden als SchuldHulpMaatje in Gouda. Daar heeft hij nog geen dag spijt van gehad. “Het is fijn om mensen te kunnen helpen. Soms is het al genoeg dat je hen een luisterend oor kunt bieden en goede raad geven. Maar vaak is er meer hulp nodig. Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is dat mensen op tijd goede hulpverleners krijgen. Dat bespaart zo veel ellende.”

Overzicht
De afgelopen twee jaar heeft Harry al veel mensen geholpen. Hij helpt hen om weer overzicht te krijgen in hun financiën. Daar begint alles mee. “Het is belangrijk dat mensen begrijpen dat ik niet hun problemen overneem. Ze zullen zelf aan de slag moeten om die op te lossen, maar ik help ze daarbij. En ik probeer hen zelf te laten ontdekken waar het niet goed is gegaan. Dan overkomt je dat geen tweede keer!”

Schaam je niet!
De boodschap van Harry aan mensen met schulden: “Overwin je schaamte en ga in gesprek met iemand die je kent. Dan kun je samen hulp inroepen. Echt, wacht niet te lang!”

Lees het verhaal van Con: “Ik heb mijn eigenwaarde terug”