Vrijwilliger worden?

Maatje Mases 2020

Maatje Marteros
Dit vrijwilligerswerk past bij mij. Het is geweldig om te zien dat mensen weer het vooruitzicht hebben dat ze van hun schulden af komen.
lees het verhaal van Mases Marteros

Maatje

driedaagse maatjestraining
Als maatje krijg je een opleiding en goede begeleiding

Maak het verschil in iemands leven

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel. Luister op dit filmpje hoe oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma de SchuldHulpMaatjes persoonlijk toespreekt en hen complimenteert voor hun inzet.

Je staat er niet alleen voor

Een maatje gaat pas aan de slag na een driedaagse 'SchuldHulpMaatjetraining'. Ook volgt een maatje jaarlijks een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van een plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinator.

Ben jij ons nieuwe maatje?

Herken je jezelf in het Profiel van een maatje? Kijk onder "locaties" of SchuldHulpMaatje actief is in jouw woonplaats en meld je aan via het aanmeldformulier. De plaatselijke coördinator neemt contact op voor een kennismakingsgesprek.

Aanmeldformulier

Download:
Brochure: Ben jij ons nieuwe maatje?
Brochure: Verhalen van hoop en perspectief