Gemeenten
Samenwerken met SchuldHulpMaatje?
Vroegsignalering en preventie: SchuldHulpMaatje heeft een specifieke aanpak ontwikkeld om mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken en effectief te helpen. Met gerichte campagnes op het internet bereik je mensen uit woonwijken waar het risico op schulden hoog is. En dat werkt. Daar kan de gemeente van profiteren.
Inloopspreekuur: Als gemeente kun je SchuldHulpMaatje ruimte bieden voor een gratis inloopspreekuur. Hier kan men terecht voor hulp bij financiële problemen en administratie.
Besparing van tijd: De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje nemen ambtenaren veel werk uit handen. Zij hebben tijd voor persoonlijke begeleiding en werken aan financiële zelfredzaamheid van de cliënt. Onderwerpen als verantwoordelijkheid en gedrag gaan zij daarbij niet uit de weg.
Meer succes: Samenwerking van gemeente en SchuldHulpMaatje draagt bij aan een aanzienlijk hoger slagingspercentage van schuldhulpverlening. (IDO – niet voor niets; Oikos, 2009)
Voordelen samenwerking op een rij:
- Hoger slagingspercentage
- Voorkomen schuldhulpverlening
- Voorkomen huisuitzettingen
- Minder uitkeringen
- Tijdwinst ambtenaren
- Preventie
Meer informatie?
Neem voor een persoonlijk gesprek contact op met Trudy Molenaar:
trudy.molenaar@schuldhulpmaatje.nl.
Downloads:
- Brochure Inspiratie en suggesties voor uw Jongerenaanpak
- Brochure Vroegsignalering en preventie bij schulden
- Brochure Gemeentelijke schuldhulpverlening - samenwerken met SchuldHulpMaatje
- Rapportage: Maatschappelijk rendement van vrijwilligersprojecten in de schuldhulpverlening– samenvatting en conclusies (Regioplan, 2011)
- Rapportage: IDO - niet voor niets (Oikos, 2009)
- Raportage: Vrijwillig, effectief, efficient. Handreiking voor de inzet van vrijwilligers bij schuldhulpverlening (Verwey-Jonker Instituut, 2011)