Kerken

Kerken

Kerk zijn midden in de samenleving

Schulden, armoede, we zien het overal om ons heen. Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft te maken met (dreigende) financiële problemen. Ook in de omgeving van uw kerk.

Doe de Postcodecheck

SchuldHulpMaatje en Kerken hebben samen hart voor mensen en gunnen mensen met geldzorgen een hoopvolle toekomst. We vullen elkaar aan en kunnen samen werkelijk mensen helpen om hun financiële problemen de baas te worden. Die hulp is gericht op zelfredzaamheid. Want alleen een gift lost een schuldenprobleem niet op.

Samen Hart voor Mensen

Ontdek in de digitale toolbox Samen Hart voor Mensen inspirerende verhalen, relevante informatie en handige materialen om aan de slag te gaan.

Samenwerking maakt het voor vrijwilligers en diakenen makkelijk om professioneel aan de slag te gaan.

Wat uw kerkelijke gemeente kan doen

Campagne Samen Hart voor Mensen

Doe mee aan de campagne en help het taboe op schulden doorbreken

De vier acties van de campagne Samen Hart voor Mensen

Sluit aan bij SchuldHulpMaatje

Sluit als kerk aan bij de SchuldHulpMaatje-locatie in uw burgerlijke gemeente. Of start samen met twee andere lokale kerken een SchuldHulpMaatje-locatie. Neem contact op met het Landelijk Servicepunt van SchuldHulpMaatje voor meer informatie, ondersteuning en training.

Werk aan bewustwording

Breng geregeld SchuldHulpMaatje onder de aandacht in uw kerk. Daarmee helpt u het taboe rondom schulden en financiële hulpverlening te doorbreken. En u kunt er kerkleden mee motiveren om vrijwilliger te worden.

Ondersteun financieel en met gebed

Geef SchuldHulpMaatje een plaats op het collecterooster en bid regelmatig voor de vrijwilligers en de hulpvragers.

Meer informatie en contact

Geïnteresseerd om in uw eigen woonplaats te starten met SchuldHulpMaatje? Of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met het Landelijk Servicepunt: info@schuldhulpmaatje.nl.

Om te lezen:

Download:

Brochure Een kerk van betekenis – De kerk kan helpen op een eigentijdse wijze