Kerken

Als kerk sta je klaar om mensen met financiële zorgen te helpen, maar de hulpvragen komen vaak niet vanzelf binnen. Hoe doe je dat dan? Met SchuldHulpMaatje!

Inmiddels werkt SchuldHulpMaatje lokaal met meer dan 700 kerken samen om mensen te helpen bij hun geldzaken.

Hoe samenwerken met SchuldHulpMaatje?


Doe mee met de campagne “red je het wel?”

De campagne ‘red je het wel?’ is bedoeld om kerken te helpen geldzorgen eerder bespreekbaar te maken waardoor mensen eerder hulp durven vragen. Heftige levensgebeurtenissen, zoals een huwelijk, geboorte, overlijden, ziekte, pensioen of scheiding kunnen ook financiële gevolgen hebben. De kerk is daar met haar netwerk vaak bij betrokken. Op onze website redjehetwel.nl hebben we diverse materialen voor kerkelijke netwerken beschikbaar om hiermee aan de slag te gaan.

Red je het wel


Werk samen met SchuldHulpmaatje in jouw woonplaats

SchuldHulpMaatje is actief in 151 gemeenten. Grote kans dat SchuldHulpMaatje al actief is in jouw woonplaats. Wil je samenwerken? Bekijk of SchuldHulpMaatje ook bij jou in de buurt actief is op onze locatiepagina.

Locaties


Nog geen SchuldHulpMaatje in jouw woonplaats?

SchuldHulpMaatje is gebaseerd op de bundeling van krachten als minimaal drie lokale kerken met SchuldHulpMaatje willen starten in hun woonplaats. Onze relatiebeheerders staan klaar om je hiermee op weg te helpen. Met een inspirerende kerkenavond geven we voorlichting en met een bewezen aanpak zorgen we ervoor dat het ook echt van de grond komt. Geïnteresseerd? Vul het contactformulier hieronder in en onze relatiebeheerder neemt contact met je op.

Naam(Vereist)SchuldHulpMaatje ontstaan vanuit de kerken

SchuldHulpMaatje is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken en werkt lokaal en landelijk samen met kerken, overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties. Naastenliefde is de basis van waaruit we werken. Dat betekent dat elk mens aandacht en (zo nodig) zorg en ondersteuning verdient. Met onze SchuldHulpMaatje-aanpak dragen we structureel bij aan het oplossen van de toenemende schuldenproblematiek. Onze aanpak is aanvullend op de reguliere schuldhulpverlening en gebaseerd op samenwerking. Hiermee versterken we de diaconale inzet van kerken, christelijke geloofsgemeenschappen en organisaties.