Kerken

Kerken

Waarom SchuldHulpMaatje in uw Kerk?

1. Eén op de vijf mensen in en om uw kerk heeft te maken met (dreigende) financiële problemen. Met de SchuldHulpMaatje-aanpak weet u zeker dat zij altijd bij een vrijwilliger terecht kunnen.
2. Uw diakenen, vrijwilligers en kerkleden kunnen daadwerkelijk professionele hulp bieden aan mensen in en om uw kerkgemeenschap.
3. Vrijwilligers en diakenen zijn niet aan hun lot overgelaten, maar SchuldHulpMaatje biedt advies, ondersteuning en training.
4. Het maakt het voor vrijwilligers en diakenen gemakkelijker om professioneel aan de slag te gaan. Door o.a. onze trainingen weten zij op een professionele wijze te helpen bij financiële problemen. Uw kerk kan zo gemakkelijk aansluiten binnen de SchuldHulpMaatje-aanpak en zo iemand praktisch en emotioneel ondersteunen.
5. Als kerkgemeenschap ben je relevant binnen de maatschappij. SchuldHulpMaatje is aanwezig in burgergemeenten door heel Nederland.
6. Het Landelijk Servicepunt van SchuldHulpMaatje Nederland ondersteunt bij de opbouw van uw locatie waar u bij aansluit.
7. Ook fondsen ondersteunen mede uw lokale inzet… Samen lukt ‘t!

Doe de Postcodecheck

Eigentijdse kerk – midden in de samenleving

Schulden, armoede, we zien het overal om ons heen. Met SchuldHulpMaatje kan de kerk werkelijk mensen helpen om hun financiële problemen de baas te worden. Want alleen een gift lost een schuldenprobleem niet op.

Een kerk die aansluit bij SchuldHulpMaatje maakt deskundige hulp mogelijk. Onbaatzuchtig en liefdevol. Dat laat geen mens onberoerd. En heeft betekenis voor de samenleving.

SchuldHulpMaatje geeft structurele hulp die zich richt op zelfredzaamheid. Daarmee versterkt u ook de diaconale hulp aan de eigen gemeenteleden.
Daarnaast biedt SchuldHulpMaatje gemeenteleden een vrijwilligerstaak waarmee ze voor andere mensen het verschil kunnen maken. Dat geeft veel voldoening.

Wat kan jouw kerkelijke gemeente doen?

  • SchuldHulpMaatje kan in uw woonplaats van start gaan wanneer minimaal drie lokale kerken samenwerken. Is er al een plaatselijke SchuldHulpMaatje-organisatie? Dan kunt u daarbij aansluiten. Het Landelijk Servicepunt voorziet van advies, ondersteuning en training.
  • Breng geregeld SchuldHulpMaatje onder de aandacht in uw kerk. Daarmee helpt u het taboe rondom schulden en financiële hulpverlening te doorbreken. En u kunt er kerkleden mee motiveren om vrijwilliger te worden.
  • Geef SchuldHulpMaatje een plaats op het collecterooster.

Meer informatie?

Geïnteresseerd om in uw eigen woonplaats te starten met SchuldHulpMaatje? Of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met het Landelijk Servicepunt: info@schuldhulpmaatje.nl.

Om te lezen:

Download:

Brochure Een kerk van betekenis – De kerk kan helpen op een eigentijdse wijze