Kerken

Start met SchuldHulpMaatje in jouw woonplaats

Schulden, armoede, we zien het overal om ons heen. Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft te maken met (dreigende) financiële problemen. Ook in de omgeving van jouw kerk. Als kerk sta je klaar om mensen te helpen met die financiële zorgen, maar de hulpvragen komen vaak niet vanzelf binnen. Hoe doe je dat dan? Met het initiatief SchuldHulpMaatje!

Wat doet SchuldHulpMaatje?

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken. We bereiken mensen via onze netwerkaanpak en bieden hulp met getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers, ook wel Maatjes genoemd, bieden begeleiding en ondersteuning. Centraal staan hierin gedragsverandering en begeleiding naar financiële zelfredzaamheid.

In Hillegom zijn de kerken ook gestart met het project SchuldHulpMaatje. Bekijk het interview met diaken Iwan Osseweijer waarom ze met SchuldHulpMaatje zijn gestart en wat het hen als kerken brengt.

Hoe werken we?

Naastenliefde is onze basis van waaruit we werken en het evangelie onze inspiratiebron. Dat betekent dat elk mens aandacht en (zo nodig) zorg en ondersteuning verdient. Met onze SchuldHulpMaatje aanpak willen we een structurele bijdrage leveren aan het oplossen van de toenemende schuldenproblematiek. Onze aanpak is aanvullend op de reguliere schuldhulpverlening en gebaseerd op samenwerking met overheden en maatschappelijke organisaties. Hiermee versterken wij de diaconale inzet van kerken, christelijke geloofsgemeenschappen en organisaties. Samen lukt ‘t …

Contact

SchuldHulpMaatje is gebaseerd op de bundeling van krachten als minimaal drie lokale kerken met SchuldHulpMaatje willen starten in hun woonplaats. Onze relatiebeheerders staan klaar om je hiermee op weg te helpen. Met een inspirerende kerkenavond geven we voorlichting en met een bewezen aanpak zorgen we ervoor dat het ook echt van de grond komt. Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in en je wordt gebeld door onze relatiebeheerder.


Naam(Vereist)

Als kerk samenwerken met SchuldHulpMaatje in jouw woonplaats?

SchuldHulpMaatje is al actief in 144 gemeenten vanuit 106 locaties. Grote kans dat SchuldHulpMaatje al actief is in jouw woonplaats. Wil je samenwerken? Bekijk of SchuldHulpMaatje ook bij jou in de buurt actief is op onze locatiepagina.


Vind jouw locatie

Doorbreek het taboe op geldzorgen in jouw kerk

Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. SchuldHulpMaatje en kerken werken samen om het taboe te doorbreken en mensen te helpen om hun geldzaken weer de baas te worden én te blijven. We helpen je op weg met inspiratie, ideeën en informatie op samenhartvoormensen.nl

Naar Samen Hart voor Mensen