Plannen voor 2017

De jaarwisseling lijkt alweer lang geleden, iedereen is volop op stoom in dit pas begonnen nieuwe jaar. Vol verwachting kijken we uit naar wat SchuldHulpMaatje in 2017 teweeg zal brengen. Net als vorig jaar hopen we veel mensen te helpen om financieel gezond te worden. De grootste uitdaging daarbij is om de vicieuze cirkel van schaamte over hun situatie te doorbreken. Wie daar overheen stapt, durft hulp te vragen.

Om mensen zo vroeg mogelijk te bereiken en hen nòg beter te helpen, zitten we vol plannen. Drie voorbeelden daarvan:
•    Het vorig jaar ingezette SchuldHulpMaatje Jong breiden we verder uit met een verdiepingsslag in de pilotplaatsen.
•    Met Preventie Portal starten we in vier plaatsen een proef met gemeenten, Rabobank, Achmea, Stichting Lezen en Schrijven, Nibud en anderen.
•    Ons educatieteam werkt voortdurend aan de ontwikkeling van het educatieprogramma. Daarbij noemen we speciaal de nieuwe module Hoe motiveer ik mijn hulpvrager?.

Geweldig dat ook jij je actief inzet bij SchuldHulpMaatje. Vanaf jouw plek bouw je mee aan financiële vrijheid van mensen die niet weten waar ze anders kunnen aankloppen. We hopen dat je de voldoening mag smaken van een enthousiast team en plaatsgenoten die zonder schulden door het leven mogen gaan.

Peter Rijsdijk
directeur SchuldHulpMaatje Nederland