SchuldHulpMaatje in de media

Vertel je verhaal!

“Was jij er maar toen ik 18 was. Dan had ik heel wat minder schulden gehad en was ik nu niet meer bezig om ze af te lossen. Ik was echt veel liever lekker bezig geweest met mijn eigen bedrijf, dat ik zo graag wil starten.” Een hartenkreet van Theresa, een jonge vrouw van 24 jaar uit Haarlem, aan haar jongerenmaatje Hanneke. Met de praktische ondersteuning en aandacht van haar maatje komt zij tot rust. Ze is niet meer depressief en blijkt nu uitstekend in staat om haar financiële zaken op orde te brengen.

Heb jij ook zo’n verhaal?

Eén zo’n verhaal heeft meer impact dan een college over onze SchuldHulpMaatje aanpak. Hier doen we het voor! De media bieden ons een podium om ze te vertellen. Journalisten kloppen bij ons aan wanneer zij aandacht willen besteden aan de schuldenproblematiek. Bovenstaand verhaal vertelde Theresa bij de Dag van de Jeugd, waar we Moneyfit mochten lanceren. Haar ervaring met SchuldHulpMaatje staat ook in Perspex, het magazine van de ChristenUnie. Help jij mee verhalen verzamelen?

Help de pers om over SchuldHulpMaatje te  vertellen

Je helpt bij de communicatie van SchuldHulpMaatje wanneer je in jouw locatie op zoek wilt gaan naar aansprekende praktijkverhalen. Voor in de media, maar ook voor onze eigen websites.

In de schriftelijke media mogen dergelijke verhalen meestal anoniem worden verteld. Op onze eigen website ook.
Natuurlijk willen we ook graag op TV en radio. En dat moet altijd snel! Er is dan vaak te weinig tijd om een maatje en hulpvrager te vinden die dat kunnen en willen. Daarom hebben we graag een lijst met namen van maatjes met hun hulpvrager die we mogen benaderen.

Laat van je horen

Heb je dus een praktijkverhaal dat bijdraagt aan positieve beeldvorming over SchuldHulpMaatje? Bespreek dan eens met je hulpvrager of hij of zij daarmee naar buiten wil treden. En of dat verstandig is. Overleg ook met je coördinator. Je mag rekenen op begeleiding van het Landelijk Servicepunt of een verhaal geschikt is en hoe je kunt omgaan met journalisten.
Het belang van de hulpvrager blijft altijd voorop staan. Het Landelijk Servicepunt stuurt dan ook nooit zomaar een journalist op je dak. Per verzoek van de pers overleggen we opnieuw met het maatje of de hulpvrager op dat moment wil praten met de pers.

Een mooi verhaal? Neem contact op het met Landelijk Servicepunt: communicatie@schuldhulpmaatje.nl