Projectinformatie – Geldfit

We werken hard aan de ontwikkeling van een online portal met de naam Geldfit. In één overzicht vind je er de benodigde informatie en hulpmiddelen die nodig zijn om je financiën op orde te brengen. Het woord SCHULD komt niet voor op deze website.

Het doel van Geldfit is vroegsignalering en preventie: mensen met (dreigende) schulden zo vroeg mogelijk bereiken, vóórdat hun situatie uit de hand is gelopen. De inzet is positief, het is uniek dat het woord ‘schuld’ niet voorkomt op de website.

Daarnaast richten we per woonplaats ruimte in voor lokale informatie. Als pilot starten we daarmee in vier plaatsen: Zwolle, Deventer, Leiden en Amsterdam. Wie bijvoorbeeld in Zwolle woont, krijgt na het invullen van zijn of haar postcode, specifieke informatie over de lokale mogelijkheden voor hulp. Wanneer de pilot succesvol blijkt, richten we de portal verder in voor de overige gemeenten.

Voor dit project werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven zoals Stichting Lezen en Schrijven, Zilveren Kruis en de Rabobank.

 

Geldfit is gelanceerd

Per 14 juni staat Geldfit online en is deze te benaderen via geldfit.nl. Neem direct een kijkje.