Graag stellen we aan je voor…Maatje Leontien uit Haarlem

Iedere maand stellen we graag een maatje aan je voor. Je weet dat je niet de enige bent die als maatje aan het werk is. Maar wie zijn al deze maatjes? We leren jullie graag allemaal wat beter kennen en op deze manier weet je wie jouw collega’s zijn!

Deze maand stellen we Leontien Kuip uit Haarlem aan je voor. Zij is al een aantal jaren met veel plezier en voldoening actief als maatje. Maar wat doet zij verder in haar dagelijks leven en wat maakt dit werk voor haar zo bijzonder?

Naam: Leontien Kuip
Leeftijd: 40
Locatie: Haarlem
Doe je nog iets naast je werk als vrijwilliger? Ja, ik ben ook Communicatieadviseur bij zorgorganisatie.
Waarom wilde je graag vrijwilliger worden bij schuldhulpmaatje?
Vier jaar geleden zat ik een paar maanden zonder werk. Ik twijfelde op dat moment of ik het communicatiewerk wilde blijven doen en vroeg vriendinnen welke functie zij bij mij vonden passen. Ze kwamen met budgetcoach, en dat sprak mij wel aan. Ik ben toen mede begonnen als schuldhulpmaatje om dat te ontdekken. Er was echter weinig werk in als budgetcoach en bovendien paste het communicatievak toch wel goed bij mij.  Daarnaast zit het in mijn aard om mensen te willen helpen, dat kon in de functie van schuldhulpmaatje. Ondertussen doe ik dit met plezier al een aantal jaar. 
Hoe vond je de drie trainingsdagen en wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt? Dat weet ik niet goed meer, ik weet wel dat ik het vooral nuttig vond om te oefenen met casussen.
Wat gaf je mee aan de persoon die je helpt?
Wanneer je echt wilt en eraan werkt, dan kom je uit de schulden.

Dank je wel Leontien!