Nieuwe locatie Amsterdam – met een bijzondere naam

Nog steeds sluiten zich nieuwe locaties bij ons aan. Het is geweldig dat we met elkaar zo kunnen groeien en daardoor steeds meer mensen kunnen helpen. De nieuwe locatie Amsterdam Zuidoost valt onder de stichting Jireh. Een bijzondere naam dat ‘God voorziet’ (Jahweh Jireh, dit komt in Gen. 22:14 naarvoren) betekent.
En dat is ook wat wij zien in het werk dat de vrijwilligers doen. SchuldHulpMaatje is een organisatie die door Christenen is opgezet. Christenen geloven dat God voorziet in bijvoorbeeld: inzicht om op de juiste manier om te gaan met de complexe problematiek van een hulpvrager. We mogen naast hen gaan staan en met tact en persoonlijk contact hen hoop en perspectief bieden. Met een luisterend oor en oplossingsgerichtheid aan het werk gaan… en daarbij verwachten dat God ons in alles wil bijstaan en voorzien!

Bestuurder Don Ceder: “Schulden ontwrichten gigantisch veel binnen de gemeenschap.. en wij willen ons de komende jaren gaan inzetten om mensen bij te staan bij schulden en hen te begeleiden naar zelfredzaamheid en financieel bewust gedrag. Schulden mogen in geen enkel huishouden een vanzelfsprekendheid zijn. Stichting Jireh- God voorziet.