Projectgroep Predictive Prevention werkt samen met MPA en STEF studenten

SchuldHulpMaatje ontwikkelt momenteel een nieuwe aanpak, onder de noemer Predictive Prevention. Uit online betaalgedrag is namelijk te analyseren wie in de probleemzone zit of daar kan komen. Met Predictive Prevention wil SchuldHulpMaatje hen bereiken die een verhoogd risico lopen om (in de toekomst) schulden te ontwikkelen. De uitdaging hierbij is dat zij zich nog niet bewust zijn van hun gedrag en het risico op schulden.
De vraag aan de MPA (Media Praktijk Academie): Hoe kunnen we deze (latente) doelgroep het beste bereiken? MPA is een partij die onderwijs en praktijk bij elkaar brengt door studenten een werkplek in de praktijk te bieden.

In samenwerking met STEF Studenten Adviseren kruipt de MPA in de huid van de doelgroep. STEF beschikt over een groot netwerk van studenten uit verschillende richtingen, zoals ergotherapie, communicatie, psychologie en sociaalpedagogische opleidingen. Zij denken mee over het vraagstuk van SchuldHulpMaatje en gaan tijdens de dialoogsessie in gesprek met ervaringsdeskundigen. Mensen die zelf een schuldenprobleem hebben gehad en hun weg hieruit hebben gevonden. Het doel van deze sessie is om het gedrag en onderliggende waarden van de doelgroep in kaart te brengen. Deze bevindingen worden besproken tijdens een afsluitende brainstormsessie met alle studenten. Het resultaat? Een crossmediale campagnestrategie voor SchuldHulpMaatje. Hendrik-Jan Graber, projectmedewerker Predictive Prevention (SchuldHulpMaatje): ‘Ook hier geldt weer: “Samen lukt ‘t!”’

*Predictive Prevention in een initiatief van SchuldHulpMaatje Nederland en wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten Den Haag, Delft, Zoetermeer en loc. Leiden en wordt financieel mogelijk gemaakt door Fonds 1818. Voor het project is denkkracht ingezet vanuit de Media Praktijk Academie en STEF Studenten Adviseren waar studententeams van verschillende opleidingen samenwerken en meedenken over mediavraagstukken.