Welkom Carla!

“Een nieuwe start.”

Carla van der Vlist: “Sinds 1 februari ben ik aan de slag in de Directie van SchuldHulpMaatje Nederland. Voor mij een vertrouwde organisatie omdat ik sinds het begin betrokken ben bij SchuldHulpMaatje en afgelopen jaren voorzitter van het landelijk bestuur was. Nu vanuit een nieuwe rol en verantwoordelijkheid samen met de Algemeen Directeur Peter Rijsdijk. Met deze uitbreiding hopen we nog beter in staat te zijn samen met onze locaties (bestuurders, coördinatoren, maatjes) en betrokken kerken en geloofsgemeenschappen mensen in schulden te bereiken en preventief en effectief te ondersteunen. En dat in nog meer gemeenten in Nederland. Want de kaart van Nederland kleurt nog erg rood met ruim 20% huishoudens die kampen met schulden.”

“Ik woon al 22 jaar in Alblasserdam, ben getrouwd en moeder van drie kinderen. We zijn kerkelijk betrokken bij de protestantse gemeente Ichthuskerk. Na opleidingen aan de Sociale Academie en de Reformatorische Bijbelschool in Zeist heb ik gewerkt in een asielzoekerscentrum. Vanaf 1995 ben ik gaan werken als diaconaal consulent in Delft. Daar heb ik met mijn voeten in de klei geleerd wat de diaconale roeping is van de christelijke gemeente en hoe je met vele vrijwilligers geloof, hoop en liefde kunt delen onder mensen in nood. Vanaf 2001 was ik werkzaam als gemeenteadviseur voor de Protestantse Kerk in Zuid Holland en sinds 2007 werkzaam bij Kerk in Actie Binnenland, aanvankelijk als projectmanager, later als teamleider. Vanuit deze functie heb ik met diaconieën en organisaties innovatieve projecten helpen opstarten of zelf het initiatief toegenomen. Gaandeweg ben ik meer managementtaken gaan verrichten. Ik was o.a. lid van bestuur Micha Nederland, Commissie Fonds Kerk en Wereld, Nationaal Rampenfonds, Agendacommissie Sociale Alliantie, Knooppunt Kerken en Armoede en Eurodiaconia

Mijn inzet voor SchuldHulpMaatje heeft te maken met mijn drive om mij in te zetten voor mensen die gevangen zitten in armoede, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan en hun talenten tot recht komen. Het appel dat klinkt vanuit het evangelie is om er voor mensen te zijn. Elke dag zijn we op zoek naar onze bestemming in het leven. Die is voor mij samengevat te vinden in het gebod: God lief te hebben, je naaste als jezelf. Vanuit SchuldHulpMaatje proberen we mensen door nieuw perspectief te geven hun bestemming weer te vinden. Dat is een prachtige missie om met hart en ziel te werken met vele anderen. En…Samen lukt’t.”