Werkbezoek staatssecretaris Klijnsma

Maandag 11 april bezoekt staatssecretaris Jetta Klijnsma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het wijkteam Oud Oost in Leeuwarden. Het is een van de armste wijken van Nederland. Doel van haar werkbezoek is om zich op de hoogte te stellen van de samenwerking tussen SchuldHulpMaatje en het Sociale Wijkteam.

Staatssecretaris Klijnsma begint haar bezoek met een wandeling door de wijk met de teamleider van het wijkteam en de coördinator van SchuldHulpMaatje. Aansluitend spreekt zij in het wijkcentrum met een hulpvrager en zijn maatje over hun ervaringen. Wethouder Harry van der Molen (CDA (armoedebeleid en aanpak jeugdwerkloosheid) zal haar vergezellen.

Samenwerken versterkt hulpverlening

De praktijk wijst uit dat de  samenwerking van het sociale wijkteam en de maatjes van SchuldHulpMaatje elkaars effectiviteit versterkt.   De rol- en taakverdeling van beide organisaties is duidelijk, ook dat de regie altijd bij het wijkteam ligt. Voor een goede uitwisseling bezoeken de teams elkaars vergadering en worden er afspraken gemaakt over een juiste rolverdeling, per situatie. Beide partijen zijn door de onderlinge uitwisseling ook altijd goed op de hoogte wat er speelt in de wijk.

Het wijkteam in Oud Oost werkt vanuit het wijkcentrum, centraal gelegen in de wijk tegenover het Cambuurstadion. Het heeft een maatschappelijk functie voor buurtbewoners die er kunnen binnenlopen voor koffie, een kopietje, of het gebruiken als verzamelpunt voor de wandelclub. Daardoor is de drempel laag om zonder schaamte naar binnen te lopen voor hulp, zonder angst dat de buren je er naar binnen zien gaan. Het Leeuwarden heeft 14 maatjes, naar wie zij kunnen doorverwijzen.

 

Programma

Datum: 11 april 2016
Wandeling door de wijk:  16.15 uur – 16.45 uur
Gesprekken in het wijkcentrum:  16.45-17.30 uur

 Locatie:

Wijkcentrum Oud Oost
Cambuurplein 1
2981 RD  LEEUWARDEN

 

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.