SchuldHulpMaatje lanceert jongerencampagne MoneyMaatje

website MoneyMaatje

In de Week van het Geld start SchuldHulpMaatje een nieuwe campagne om jongeren met geldstress te bereiken: MoneyMaatje. Met deze campagne hoopt SchuldHulpMaatje op een aantrekkelijke manier bij jongeren in beeld te komen en de drempel naar hulp te verlagen.

Carla van der Vlist, directeur van SchuldHulpMaatje: “De cijfers liegen er niet om. 400.000 jongeren hebben een acuut geldprobleem. De afgelopen jaren is het aantal jongeren met schulden alleen maar gestegen en we krijgen ook steeds meer jongeren die zich bij ons aanmelden. Afgelopen jaar hebben we meer dan 1.400 jongeren begeleid, zoals Lydia. Maar er zijn er nog zoveel die niet worden geholpen. Met de campagne MoneyMaatje willen we samen met onze locaties meer jongeren vinden en begeleiden naar een schuldenvrij leven.”

Een Maatje dat naast je staat
Sinds 2017 is SchuldHulpMaatje al betrokken op jongeren met het platform Moneyfit.nl waarop veel jongeren online zijn bereikt met preventie en voorlichting. Met de opkomst van Geldfit.nl en hun online voorlichting voor jongeren, richt SchuldHulpMaatje zich nog meer op haar kernactiviteit. Van der Vlist: “We doen waar we goed in zijn en dat is jongeren verder helpen met een Maatje, naast ze staan en samen zoeken naar een oplossing.” Naast de driedaagse basistraining geeft SchuldHulpMaatje voor hun Maatjes ook een extra dag training gericht om jongeren te begeleiden.”

MoneyMaatje.nl
Er komt veel op jongeren af. Hoge huurprijzen, studieschulden en het gemak van online achteraf betalen. Daarom maakt het gesprek over geld en keuzes onderdeel van de campagne. “Via de socials proberen we dat laagdrempelig in beeld te brengen. Op www.moneymaatje.nl kunnen jongeren vervolgens gemakkelijk in contact komen met een MoneyMaatje-locatie in de buurt. Daarnaast kunnen jongeren de test ‘Hoe Moneyfit ben jij?’ doen en ervaringsverhalen en blogs met tips lezen.”

Pilot
De campagne loopt de komende tijd in 7 plekken in Nederland: Den Haag, Ede, Groningen, Leeuwarden, Haarlem & omstreken, Goeree-Overflakkee en Vijfheerenlanden. Daarna wil SchuldHulpMaatje de pilot met deze nieuwe campagne MoneyMaatje breder gaan inzetten bij haar locaties.

MoneyMaatje is mogelijk gemaakt dankzij steun van Dunavast BV, Stichting Heembouw-Familie van Berkel, Janivo Stichting en een anoniem fonds.

logo's fondsen MoneyMaatje

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.