Bijdrage aan daling huisuitzettingen

Dankzij tijdige interventie van maatjes droeg SchuldHulpMaatje in 2015 voor ruim 20 procent bij aan de daling van het totaal aantal huisuitzettingen door woningcorporaties.

Het aantal huisuitzettingen liep in 2015 terug met 395 caussen ten opzichte van 2014. Daarvan komen er 80 op ‘het conto’ van SchuldHulpMaatje.  Samenwerking met woningcorporaties blijkt effectief te zijn. 

Aedes, de overkoepelende organisatie voor woningcorporaties, maakte deze week bekend dat het aantal huisuitzettingen in 2015 met 6 procent daalde ten opzichte van 2014.  Bedroeg het aantal huisuitzettingen in 2014 wegens structurele huurachterstand nog 5.015 gevallen, dat liep met 395 casussen terug tot 4.620 in 2015.

SchuldHulpMaatje werkt in steeds meer plaatsen samen met woningcorporaties. Deze verwijzen huurders met een beginnende huurachterstand naar SchuldHulpMaatje in hun woonplaats. Preventie is prioriteit bij SchuldHulpMaatje. Dankzij samenwerking met Sociale Wijkteams en verwijzingen door maatschappelijke organisaties, zoals Voedselbanken en inloophuizen, kunnen de SchuldHulpMaatjes mensen tijdig helpen. Dit voorkomt dat betalingsachterstanden uitlopen op schulden en de situatie onnodig uit de hand loopt, zoals met een huisuitzetting. Ook de gratis inloopspreekuren van SchuldHulpMaatje in de wijk en acties op het internet, trekken mensen eerder over de streep om hulp te vragen. De cijfers van Aedes tonen aan dat de preventieve aanpak van SchuldHulpMaatje zijn vruchten afwerpt.

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.