Jaarverslag 2015 – Hulpvragen nemen toe

1500  SchuldHulpMaatjes investeerden 194.000 uur om 4.960 mensen met financiële problemen een helpende hand toe te steken. 135.000 Mensen bezochten de websites van SchuldHulpMaatje voor advies en hulp. Bij ruim 67 procent van de hulpvragen zijn kinderen beneden de 18 jaar betrokken.
Dit zijn cijfers uit het jaarverslag 2015. Het is het eerste jaarverslag van SchuldHulpMaatje nadat we in 2014 omschakelden van projectfase naar een landelijke vereniging. We sloten 2015 af met 76 leden, die actief zijn in 105 burgerlijke gemeenten.

Het jaarverslag laat een groei zien van de geboden hulp door de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje. Dankzij een goede samenwerking met maatschappelijke organisaties wisten de maatjes in 2015 voor 238 gezinnen een huisuitzettingen te voorkomen en in 371 gevallen dat zij werden afgesloten van nutsvoorzieningen. In 487 situaties voorkwamen zij beslaglegging op de inboedel. Een enorme besparing van maatschappelijke kosten en menselijk leed.

Jaarverslag 2015 Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.