Preventie? Samenwerken loont

Afgelopen week gingen twee nieuwe initiatieven van start om mensen met beginnende financiële problemen hulp te bieden. Dit moet leiden tot minder aanvragen voor  schuldhulpverlening.
In Zoetermeer is Meldpunt EMMA (Eerder aanmelden, minder schulden) actief, een samenwerkingsproject van vijf organisaties, waaronder SchuldHulpMaatje. Zij worden hierin ondersteund door twee woningcorporaties en de gemeente.
In Leiden begon het Sociaal Wijkteam met het inloopspreekuur Papier en Geld in zicht. Elke donderdagmiddag kunnen mensen in buurtcentrum Morschwijk terecht voor gratis advies en hulp van een SchuldHulpMaatje.

Meldpunt Emma
Woningcorporaties kunnen huurders met een betalingsachterstand van maximaal twee maanden aanmelden bij EMMA. Met hulp van een deskundige vrijwilliger, kunnen mensen die dat willen hun situatie inventariseren en een plan van aanpak maken. Wanneer daar aanleiding voor is,  krijgen zij hulp aangeboden of een doorverwijzing naar de juiste instantie.

Inloopspreekuur Leiden
Tijdens het wekelijleiden-sharwin-en-filiz-1-spreekuur-sociaal-wijkteamkse spreekuur  kunnen mensen met hulp van een vrijwilliger hun financiële situatie in kaart brengen. Wanneer er meer begeleiding nodig is, biedt het maatje deze aan of verwijst door naar de juiste instantie.

Inloopspreekuur Utrecht
In de Utrechtste wijken Kanaleneiland en Overvecht heeft SchuldHulpMaatje samen met het Leger des Heils een inloopspreekuur op dinsdagmorgen.

 

 

 

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.