Moneyfit.nl een succes

Moneyfit blijkt een schot in de roos. In één kwartaal bezochten bijna 40.000 jongeren onze kersverse website. Zij zoeken er naar informatie en via de chat vragen ze om advies. De preventieve werking is duidelijk. Er komen vrijwel dagelijks berichtjes binnen van tieners. Ze willen weten wat de regels zijn voor bijbaantjes, en of het slim is om op de ziektekostenverzekering te bezuinigen. Of hoe ze een studie kunnen financieren. 

SchuldHulpMaatje-Jong en Fonds 21

Steeds meer SchuldHulpMaatjes volgen de specialisatiecursus voor jongerenmaatje. SchuldHulpMaatje kon deze ontwikkelen met hulp van een bijdrage van Fonds 21. De praktijk wijst uit dat voor de begeleiding van jongeren specifieke wetskennis nodig is. Maar ook inzicht in hun denk- en leefwereld. Opnieuw met dank aan Fonds 21, kunnen we in vier pilotplaatsen extra investeren in de opleidingen van maatjes. We bieden er de jongerenmaatjes intervisieavonden aan, die verzorgd worden door experts. Om jongeren sneller te bereiken zijn we ook aanwezig bij jongerenevents en creëren we laagdrempelige inloopgelegenheden waar zij terecht kunnen met hun vragen.

Deze pilot moet ons inzicht geven waar de opleiding van de jongerenmaatjes verbetering of aanvulling nodig heeft. Tweede doel van de pilot is inzicht in de vraag hoe en waar je jongeren met financiële vragen optimaal kunt bereiken.

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.