Driekwart kinderen betrokken bij schulden

Niet alleen volwassenen lijden onder schulden, maar ook kinderen worden hier indirect de dupe van. Bij driekwart van de situaties waarbij volwassenen om hulp vragen bij SchuldHulpMaatje, zijn kinderen onder de 18 jaar betrokken. Vandaag op de Internationale Dag van het Kind staat SchuldHulpMaatje Nederland stil bij wat hun maatjes (vrijwilligers) in schrijnende situaties hebben betekend voor zowel ouders als kinderen. Het afgelopen jaar zijn er 23% meer mensen geholpen en zijn in totaal 1.300 crisissituaties zoals dreigende beslagleggingen, huisuitzettingen en waterafsluitingen voorkomen.
Deze cijfers publiceerde SchuldHulpMaatje Nederland deze week in het jaarverslag over 2016.

Maatjes helpen mensen met schulden (van jong tot oud). Niet alleen volwassenen zijn hierbij geholpen, maar ook kinderen. “Doordat de maatjes naast ouders gaan staan, kunnen we er samen met hen voor zorgen dat hun kinderen opgroeien in een gezonde financiële leefomgeving. We vinden het belangrijk dat we hen net zolang kunnen helpen totdat de situatie weer stabiel is en ook kan blijven”, aldus Peter Rijsdijk, directeur Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland. Wanneer kinderen tijdens het opgroeien niet geleerd hebben met geld om te gaan, biedt SchuldHulpMaatje ook de zogeheten MoneyFitMaatjes. In 2016 zijn 191 vrijwilligers opgeleid die gespecialiseerd zijn om jongeren met geldproblemen te helpen. Vijfhonderd jongeren (t/m 25 jaar) zijn sinds die tijd geholpen door persoonlijke hulp. Daarnaast is er het jongerenportal MoneyFit.nl waar jongeren dagelijks hun geldvragen stellen via chat en WhatsApp.

Hulp nodig?
www.uitdeschulden.nu : voor volwassenen
www.moneyfit.nl : voor jongeren

Hulp bieden?
Kijk dan hier of SchuldHulpMaatje bij jouw in de buurt actief is zodat je aan kunt sluiten.
Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger! (invullen van het contactformulier kan via deze link)

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.