Armoede bestrijden doe je samen!

Niet alleen vandaag, maar vandaag in het bijzonder, staat SchuldHulpMaatje stil bij armoede. Zo ook vorige week, tijdens de Expertmeetings MoneyFit in Zwolle, Ede en Leiderdorp. Samen met ambtenaren, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers van SchuldHulpMaatje uit 68 gemeentes organiseerde SchuldHulpMaatje Nederland drie speciale dagen over armoede onder jongeren in Nederland.

Tijdens deze middagen werd er geluisterd naar verschillende experts, jongeren en ervaringsdeskundigen op het gebied van het vinden, bereiken en verder helpen van jongeren in armoede. Met elkaar zochten de partijen naar manieren om jongeren met geldproblemen in gemeentes daadwerkelijk te traceren en hen  wezenlijk hulp te bieden. SchuldHulpMaatje Nederland biedt gemeentes hierbij ook haar hulp aan middels de jongerenaanpak MoneyFit.

Hoe werkt het?
MoneyFit bereikte het eerste jaar na haar lancering in 2016  via de website 108.000 jongeren. Hiervan zijn 12.000 jongeren daadwerkelijk online geholpen of doorverwezen. Naast de online hulpmiddelen voor jongeren, staan MoneyFitMaatjes klaar om jongeren persoonlijk te ondersteunen rondom hun geldzaken. In totaal zijn inmiddels  800 jongeren gekoppeld aan een maatje. Op dit moment zijn 111 gemeentes aangesloten bij SchuldHulpMaatje. Bij een heel aantal van deze gemeentes hebben maatjes met affiniteit met jongeren een extra specialisatietraining gevolgd waardoor zij ook MoneyFitMaatje zijn voor de doelgroep jongere Samen met een maatje gaan daadwerkelijk  met hun problemen aan de slag,” aldus Maatjes-trainer Ilse de Lange.

Kijk op de website naar de mogelijkheden die er zijn met MoneyFit: www.moneyfit.nl

 

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.