Omgaan met het Corona-virus

SchuldHulpMaatje Nederland volgt de adviezen van de Rijksoverheid en RIVM. Vanaf donderdag 12 maart gelden voor heel Nederland maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat heeft ook gevolgen voor het contact tussen onze Maatjes en hulpvragers en voor bijvoorbeeld de trainingen van SchuldHulpMaatje.

Lees verder:

Het RIVM geeft aan dat mensen die niet ziek zijn, geen risico vormen voor hun omgeving. Toch is het verstandig om de richtlijnen op te volgen: matig sociale contacten, overweeg om bijeenkomsten te annuleren en ga alleen nieuwe contacten aan als dat noodzakelijk is. Mensen die verkoudheidsklachten hebben, kunnen beter helemaal thuis blijven en alle sociale contacten vermijden.

Onze Maatjes hebben we gevraagd hun hulpvragers voorlopig niet te bezoeken, zeker als deze mensen al wat ouder zijn en/of een verminderde weerstand hebben. Het vraagt van beide kanten wat creativiteit om dan toch contact met elkaar in contact te blijven, maar daar zijn gelukkig tal van mogelijkheden voor.

Alle trainingen en andere bijeenkomsten zijn geannuleerd.

De medewerkers van het Landelijk Servicepunt werken thuis. Het Landelijk Servicepunt is gewoon bereikbaar.

Indien de overheid besluit dat er verdere maatregelen genomen moeten worden om de verspreiding van het virus te beperken, dan zullen we een nieuwe mededeling doen. Wij zullen dan ook alle noodzakelijke maatregelen nemen voor de beperking van verspreiding. Vooralsnog is dat gelukkig nog niet het geval en laten we hopen dat het niet zover komt.

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.