SchuldHulpMaatje wint ProminentenPrijs 2020

voorzitter SchuldHulpMaatje Nederland bedankt Eppo Bruins voor de voordacht voor de Prominentenprijs

Tweede Kamerlid Eppo Bruins nomineerde SchuldHulpMaatje voor de Prominentenprijs 2020. Aan hem was dan ook de eer om het goede nieuws te brengen: SchuldHulpMaatje heeft de ProminentenPrijs gewonnen vanwege de belangrijke maatschappelijke rol van de organisatie! Bruins maakte dat bekend in de livestream van de prijsuitreiking.

lees verder

Maatjes, bedankt!

SchuldHulpMaatje wint de ProminentenPrijs 2020 omdat “de vrijwilligers zowel hulp bieden aan mensen met schulden als ook de aandacht vestigen op het voorkomen ervan”, motiveerde de expertjury. Carla van der Vlist, directeur van SchuldHulpMaatje, reageert: “Geweldig! Dat geeft echt een steun in de rug. Het is best lastig in deze coronatijd om mensen goed te helpen. Onze vrijwilligers zijn daar op allerlei creatieve manieren en met moderne middelen mee bezig. Dit zal onze vrijwilligers echt een hart onder de riem steken.”

Met zijn nominatie voor deze prijs gaf Eppo Bruins uiting aan de grote waardering voor de inzet van de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje. Alle vrijwilligers kregen een speciaal bedrukt zakje bloemzaad als persoonlijke felicitatie met de ProminentenPrijs. Daarmee wordt nog eens benadrukt dat de Maatjes hoop zaaien en het verschil maken.

Prijsuitreiking via livestream

De ProminentenPrijs is een van de Nationale Vrijwilligersprijzen die de NOV, de belangenvereniging van vrijwilligersorganisaties, elk jaar uitreikt. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Dit jaar werden Tweede Kamerleden gevraagd om kandidaten aan te dragen. Eppo Bruins van de ChristenUnie droeg SchuldHulpMaatje voor.

Vanwege de coronamaatregelen kon Bruins de onderscheiding met het bijbehorende geldbedrag van 6.000 euro niet persoonlijk overhandigen. De prijsuitreiking vond daarom plaats via een livestream van de Nationale Vrijwilligersprijzen.

voorzitter SchuldHulpMaatje Nederland bedankt Eppo Bruins voor de voordacht voor de Prominentenprijs

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.