Vriendenloterij steunt SchuldHulpMaatje

Door de coronacrisis zal het aantal mensen met financiële problemen fors stijgen en in het ergste geval zelfs bijna verdubbelen. Zowel professionele schuldhulpverlening als vrijwilligersorganisaties geven aan dat ze met de huidige capaciteit de toestroom van hulpvragers niet aankunnen. SchuldHulpMaatje zet zich schrap en gaat met de steun van de Vriendenloterij extra vrijwilligers opleiden.

Lees hier verder 

Meer preventie, meer locaties en meer vrijwilligers

Om aan de toenemende vraag om hulp bij schulden te kunnen voldoen, moet SchuldHulpMaatje sterker groeien dan oorspronkelijk werd verwacht. De Vriendenloterij maakt die groei mogelijk met een schenking van drie jaar lang 300.000 euro per jaar. SchuldHulpMaatje kan daarmee de online preventie steviger neerzetten en elk jaar in 7 gemeenten een nieuwe SchuldHulpMaatje-locatie starten en 100 extra vrijwilligers opleiden.

“We zijn er heel dankbaar voor dat we zo iets voor kwetsbare mensen kunnen betekenen. Wij kunnen nu nog véél meer mensen perspectief op een leven zonder schulden geven en daar nemen we onze verantwoordelijkheid in. Er is nog veel werk te doen,” aldus Peter Rijsdijk, algemeen directeur van SchuldHulpMaatje.

Dorine Manson, Managing Director van de VriendenLoterij: “Wij maken ons zorgen over de groeiende groep mensen die door de gevolgen van de coronacrisis onverwacht met schulden te maken krijgt. Helaas rust er nog steeds een taboe op dit onderwerp. SchuldHulpMaatje weet deze groep mensen ondanks het taboe op te sporen en zorgt voor persoonlijke begeleiding naar een schuldenvrij bestaan. Wij geloven in deze aanpak en steunen de vereniging met die reden met een bedrag van 900.000 euro.” Dit is niet de enige organisatie die een schenking van de VriendenLoterij ontvangt “Door de gevolgen van corona is het werk van organisaties die zich hardmaken voor kwetsbare groepen in de samenleving van ongekend belang. Daarom steunen wij dit jaar vele organisaties zoals Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland die dit mogelijk maken.”

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.