Jubileumevent 12,5 jaar SchuldHulpMaatje in Nederland 

Jubileumevent 12,5 jaar SchuldHulpMaatje in Nederland

Met (oud)vrijwilligers, fondsen, kerken en partners stond SchuldHulpMaatje afgelopen week stil bij de mijlpaal 12,5 jaar SchuldHulpMaatje in Nederland. Samen zijn we er al 12,5 jaar voor mensen met financiële problemen. Aanvullend op de overheid en beroepsorganisaties. 

Inspiratie en bedanken was het doel van het jubileumevent in de Basiliek in Veenendaal. Theater Playback nam ons mee in de dilemma’s van financiële zorgen en jongeren. Eelke Blokker inspireerde met de Doorbraakmethode. Zangeres Sharon Kips, de nieuwe ambassadeur van SchuldHulpMaatje, zong een aantal prachtige nummers en deelde haar eigen ervaringen met geldzorgen. Bekijk het verhaal van Sharon.

Het rondetafelgesprek onder leiding van journalist Elsbeth Gruteke ging over de rol van vrijwilligers en overheid. Met onderzoeker Maria Tiggelaar, programmadirecteur Armoede en Schulden Justine Ruitenberg (ministerie SZW) en Peter Rijsdijk, algemeen directeur SchuldHulpMaatje Nederland. Joost Schelling was dagvoorzitter.

Een terugblik op het jubileumevent vind je in deze video

 
Verhalen van vrijwilligers en hulpvragers
Hoe belangrijk SchuldHulpMaatjes zijn voor mensen in financiële nood kwam tijdens het jubileumevent vaak naar voren. Maatjes, coördinatoren, bestuurders en hulpvragers deelden hun ervaringen in twee mooie video’s.
Het verhaal van Maatje Cora, coördinator John en bestuurder Fons

Het verhaal van Maatje Sanne, coördinator Jaap en hulpvrager Cora


De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen benadrukte het belang van vrijwilligers bij geldzorgen.


Demissionair minister Carola Schouten van Armoedebeleid sloot het jubileumevent af met de rol die vrijwilligers spelen tussen overheid en burgers. Vrijwilligers coachen mensen om financieel grip te krijgen én bieden een luisterend oor van mens tot mens. 


Elke vrijwilliger van SchuldHulpMaatje kreeg een bedankkaart van Koningin Máxima, waarin zij haar dank uitspreekt voor de houvast en hoop die SchuldHulpMaatjes geven aan mensen in de knel. Het thema van het jubileumevent Samen Geluk(t)! laat zien dat onze Maatjes de mens blijven zien achter de schulden.  

Bekijk de ontwikkeling van 12,5 jaar SchuldHulpMaatje in Nederland in deze infographic. Samen met een groot netwerk aan vrijwilligers, fondsen, kerken en partners is het gelukt tienduizenden mensen in schulden te helpen.

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.