Wat bereiken wij?

In 2015 groeide het aantal mensen dat wij konden helpen

2014 2015
Aantal bezoekers van onze websites 125.000 135.000
Aantal mensen dat hulp vond via onze websites 13.500 13.500
Aantal mensen dat persoonlijke hulp van een maatje ontving 4.800 4.960
Aantal SchuldHulpMaatjes 1.350 1.503
Aantal locaties van SchuldHulpMaatje 61 76

Een rapport van Regioplan over de winst van vrijwilligers bij schuldhulpverlening wijst uit dat elke geïnvesteerde euro in SchuldHulpMaatje er drie oplevert. Interessant voor gemeenten die worstelen met krappe budgetten.

Niet alles is in cijfers uit te drukken

Schuldhulpverlening is complex. En de situatie van mensen met schulden meestal ook. Zij komen er op eigen kracht niet uit. Een maatje helpt niet alleen, maar heeft ook tijd voor een luisterend oor. Wie heeft daar geen behoefte aan als hij in de problemen zit?

“Had ik maar eerder om hulp gevraagd”, dat horen onze maatjes nogal eens. Want wie weer overzicht heeft en een plan om de schulden af te betalen, heeft veel minder stress. En functioneert daardoor stukken beter. Dan pas is iemand in staat om te leren hoe je de administratie bijhoudt. En kan met het maatje nadenken over het eigen financiële gedrag.  Het is natuurlijk niet in cijfers uit te drukken hoeveel schulden dat in de toekomst voorkomt.

Wat zeker ook in geen cijfer is uit te drukken, is de dankbaarheid van mensen die hulp krijgen van een maatje. Zij staan er niet langer alleen voor.