Kersttoespraak Voorzitter SchuldHulpMaatje

Midden in de winternacht ging de hemel open

Het overbekende kerstlied wordt afgezet tegen een donkere, kille en koude winternacht. Het was nacht over Bethlehem toen de hemel openbrak.

In die nachten brengen wij via onze maatjes hoop en uitzicht. Zij zijn het gezicht van de menselijke maat.

Lees hier verder:

2021 was voor onze vereniging zeker geen deprimerend jaar. Dit jaar konden we een echte aanvang maken met ons meerjarenbeleidsplan: Ik ben er voor jou.

Want ons verlangen en onze ambitie liggen hoog. Voor iedereen in Nederland met (beginnende) schulden moet er online of offline steun beschikbaar zijn. Een landelijk dekkend netwerk, een keten van hulp, zoals we de Alliantie Vrijwillige Schuldhulpverlening (AVS) graag noemen. We zijn ook dankbaar voor de goede samenwerking met de Nederlandse Schuldhulproute.
Daarnaast werken we aan onze keten van hoop met partners als HiP Helpt en JobHulpMaatje.

Met de feestelijke opening in Groningen van onze 100e locatie zijn we goed op weg en zitten we niet stil. Met nog 5 nieuwe locaties en uitbreidingen van locaties in de afgelopen weken zijn we nu in ca. 145 burgerlijke gemeenten van Nederland actief. En op al die plekken dragen we een hoopvolle boodschap uit: je hoeft niet bij de pakken neer te zitten, er zijn mensen die er voor jou willen zijn en samen bouwen aan een financieel gezond leven.

Ik wens u allemaal gezegende en hoopvolle kerstdagen en een verwachtingsvol en gezond 2022 toe!

Joost Schelling, Voorzitter bestuur Schuldhulpmaatje Nederland

Lees de volledige tekst: Kersttoespraak Voorzitter Joost Schelling

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.