Danny heeft zijn leven weer op de rit: “Ik had eerder hulp moeten vragen”

Hulpvrager Danny

Danny had geen cent meer. Op dat moment trok hij aan de bel bij SchuldHulpMaatje. Nu heeft hij een eigen huis en een leuke baan. “Dat gun ik iedereen”.

Danny had een moeilijke jeugd. Zijn ouders hadden een slecht huwelijk en zijn vader was gewelddadig: hij sloeg zowel Danny als zijn moeder. Uiteindelijk gaan Danny’s ouders uit elkaar. Danny wordt in een kindertehuis geplaatst.

Muziek
Aan dat kindertehuis heeft Danny niet alleen maar slechte herinneringen. “Er stond daar een piano, en ze hadden ook gitaren”, vertelt hij. “Ik mocht daarop spelen en dat vond ik geweldig. Het was in dat kindertehuis dat ik mijn eerste eigen liedje heb geschreven. Op die plek is mijn liefde voor muziek ontstaan.”
Die liefde is nooit meer overgegaan. Danny ontmoet een vrouw die ook van muziek houdt. Ze trouwen en vormen een muzikaal duo. “We waren erg succesvol, we deden meer dan 200 optredens per jaar”, blikt Danny trots terug. “Het was een prachtige tijd!” Als Danny’s vrouw zwanger raakt en ze een dochter krijgen, lijkt het gelukt compleet.

Schulden
Maar niets is minder waar. Danny’s dochter blijkt aan diabetes te lijden en heeft intensieve zorg van haar ouders nodig. Danny en zijn vrouw kunnen niet meer samen optreden. “Ons inkomen viel weg en we kwamen we in de schulden terecht. Mijn vrouw verliet me en ik kwam er alleen voor te staan.” De problemen stapelen zich op, maar als iemand aan Danny vraagt hoe het met hem gaat, antwoordt hij steevast: Goed! Hij blijft zich netjes kleden, dus niemand vermoedt iets. “De schaamte was te groot om aan iemand te vertellen hoe slecht het ging. Dat ik geen cent meer had.”
“Op een gegeven moment dacht ik: dit wil ik niet meer”, vertelt Danny. “Ik heb toen hulp gezocht bij SchuldHulpMaatje. Met mijn Maatje Bertine klikte het meteen. Ik vond het zo bijzonder dat ze helemaal niet oordeelde! Ze liet mij in mijn waarde. Achteraf zie ik dat dit de kracht van SchuldHulpMaatje is: ze weten precies hoe ze mensen moeten helpen.”

Bewindvoerder
Bertine adviseert Danny contact op te nemen met een bewindvoerder, en dat doet hij. “Ik ben zo blij dat ik naar SchuldHulpMaatje heb geluisterd. Samen met mijn bewindvoerder heb ik mijn financiën weer op orde gekregen. Ik heb zelfs gevraagd of hij me nog een jaartje langer wilde begeleiden, om een terugval te voorkomen. En kijk waar ik nu sta: ik heb een eigen huis en een baan!”
Danny werkt als conciërge op een middelbare school. Hij geniet van zijn werk: van de hekken openmaken tot de koffie klaarzetten tot het wc-papier bijvullen. “En af en toe speel ik een deuntje met de gitaar, in de pauze of in de klas. Soms zing ik er ook bij”, zegt hij trots. “Achteraf zeg ik: ik had veel eerder hulp moeten vragen. Moet je zien hoe goed het nu met me gaat. Dat gun ik iedereen!”

Danny vertelt zijn verhaal in deze video

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.