“Ik zou willen dat SchuldHulpMaatje er toentertijd was geweest” 

Sharon Kips, ambassadeur SchuldHulpMaatje

Zangeres Sharon Kips weet wat het is om geldproblemen te hebben. Niet altijd zag haar leven er rooskleurig uit als nu. Daarom is Sharon ambassadeur van SchuldHulpMaatje.   

Sharon weet het nog precies. Ze moet een jaar of zeven geweest zijn: “We waren als gezin onderweg naar een plek waar we die nacht zouden gaan slapen. Het bleek het Leger des Heils te zijn. Daar zouden we een poosje gaan wonen, op de Amsterdamse Wallen.”  

Woning kwijt 
Sharon Kips werd bekend als winnaar van de talentenjacht X Factor. Daarnaast stond ze in het voorprogramma van bekende artiesten en bracht ze meerdere albums uit. In 2023 deed ze mee aan het televisieprogramma Better than ever.  
Maar zo rooskleurig zag haar leven er niet altijd uit. De ouders van Sharon hadden geldproblemen. Op het dieptepunt raakten ze dus zelfs hun woning kwijt en moest het gezin naar een opvangplek van ‘het Leger’.  
“Geldproblemen gaat van generatie op generatie”, weet Sharon. “Ik heb dat zelf ervaren, ik kon óók niet goed met geld omgaan. Pas toen ik mijn vriend Gilbert leerde kennen, ontdekte ik dat je niet alles direct uit moet geven, maar dat je ook kunt sparen. Dat was voor mij echt een eye-opener.” 

Naast je staan 
“Geldproblemen zorgen voor stress, enorme stress”, zegt Sharon. “En als je stress hebt, blokkeert alles. Dan kun je niet meer helder nadenken en gaat alles mis. Hoe fijn is het dan als iemand naast je staat die een arm om je heen slaat, met je meekijkt en zegt: we pakken dit samen op, het komt goed. Op het donkerste moment van je leven heb je dit soort mensen nodig. Dat is wat SchuldHulpMaatje doet, en dat is zo waardevol. Ik zou willen dat ze er toentertijd al waren geweest, dat had veel ellende in mijn leven kunnen voorkomen.” 

Bekijk de video van Sharon

Ben jij op zoek naar hulp bij geldproblemen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Soms kom je er alleen niet uit. Wij willen je graag helpen. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen wij contact met je op.