SchuldHulpMaatje

Den Haag

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden
in Den Haag

Maak je je zorgen omdat je niet uitkomt met je geld? Kom je geld tekort doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Heb je schulden of dreig je in de schulden te komen? Je bent niet de enige. In Den Haag heeft 1 op de 2 mensen moeite om rond te komen. SchuldHulpMaatje Den Haag pakt samen met jou je geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Neem direct contact op met één van onze coördinatoren

Neem direct contact op met één van onze coördinatoren

Bezoekadres(sen)

Onze Maatjes spreken af bij jou thuis of op een andere plek naar keuze. Bij twijfel of een korte vraag ben je zonder afspraak welkom op één van onze inloopspreekuren.
Spreekuur Bouwlust: wijkcentrum Bouwlust Eekhoornrade 215, 2544 VS Den Haag Openingstijden: donderdag 10.00-12.00 uur Spreekuur Bouwlust: Allekanten Bouwlust Speelzijde 8, 2543 XZ Den Haag Openingstijden: donderdag 10.00-12.00 uur Spreekuur Centrum/Schilderswijk/Zeeheldenkwartier: wijkcentrum De Heldenhoek Elandstraat 88, 2513 GV Den Haag Openingstijden: vrijdag 10.00-12.00 uur, telefoon 070 205 22 79 Spreekuur Moerwijk: in het gebouw van WIJKZ Aagje Dekenlaan 51, 2533 SG Den Haag Openingstijden: vrijdag 9.00-12.00 uur

Onze locaties

No related locations found.

Bekijk hoe Cora met haar SchuldHulpMaatje
aan de slag ging met haar schulden.

Wie gaat jou helpen?

Een SchuldHulpMaatje is een getrainde vrijwilliger die jou helpt bij geldzorgen. We nemen jouw geldzaken niet van je over en geven ook geen geld. We luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen naar oplossingen. We kunnen afspreken bij jou thuis of ergens anders. Onze SchuldHulpMaatjes zijn er om jou te helpen.

Past de hulp van SchuldHulpMaatje bij jou?!

Doe de online check om er achter te komen of de hulp die SchuldHulpMaatje biedt past bij jou en je situatie.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Hoe werkt SchuldHulpMaatje in Den Haag?

Neem contact op!

Heb je geldvragen, geldzorgen of schulden? Zet de eerste stap. Neem contact met ons op en vertel wat jouw situatie is.

Kennismaking

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en zorgvuldig jouw situatie te bespreken.

Je krijgt een Maatje

Na het gesprek met de coördinator wordt een SchuldHulpMaatje aan je toegewezen die echt bij jou past om je te helpen.

Aan de slag!

Je gaat samen met je Maatje aan de slag. Jullie maken een plan op maat. Zo gaan jullie samen aan jouw schulden of geldvragen werken.

Word vrijwilliger

Wil jij mensen met geldproblemen op weg helpen?

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Organisatiegegevens

Naam:
Ook genoemd:
IBAN:
KvK:

Bestuurssamenstelling
Meer informatie over onze bestuurssamenstelling staat op de webpagina schuldhulpmaatjedenhaag.nl.

Beleid
Missie en visie
De Stichting SchuldHulpMaatje Den Haag heeft als doel het voorkómen en oplossen van financiële schuldenproblematiek. Ook het bieden van medemenselijkheid voor hen die in financiële schulden terecht zijn gekomen, maakt onlosmakelijk onderdeel uit van de doelstelling van de stichting. SchuldHulpMaatje Den Haag is lid van de Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland.

De Stichting SchuldHulpMaatje Den Haag is een vrijwilligersorganisatie, wat inhoudt dat de werkzaamheden van de projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers; de maatjes. Een uitzondering daarop wordt gemaakt voor de professionele leiding om de continuïteit te bewaken, de vereiste uitvoeringsstandaard te bereiken, deze te borgen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Met de begeleiding door maatjes helpt SchuldHulpMaatje Den Haag cliënten die werken aan een ordening van hun administratie, budgettering van hun uitgaven en afstemming met de gemeentelijke instanties. Preventie op het voorkómen van schulden is tevens aan de orde evenals het onderzoeken van de mogelijkheden voor verbetering van hun inkomenspositie.

Visie
Schulden hebben met meer te maken dan alleen geld. Vandaar dat SchuldHulpMaatjes structurele hulp aanbieden. Zo leren mensen zelf de regie te nemen over hun financiële situatie. SchuldHulpMaatjes staan naast de hulpvrager, ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. In het praktijk betekent dit dat SchuldHulpMaatjes en hulpvrager, zonder enige machtsverhoudingen, samen oplossingen bedenken.
Bekijk hier de statuten van SchuldHulpMaatje Den Haag.

Beloningsbeleid
De bestuursleden genieten voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. Aan de bestuursleden kan geen vacatie- of presentiegeld worden toegekend. Ook kan geen van de bestuurders of andere personen al dan niet verbonden aan de stichting over het vermogen van de stichting beschikken als ware het zijn eigen vermogen is.

Klachtenregeling, downloads en documenten
Alle informatie over de klachtenregeling, downloads en andere documenten vind je op de website van SchuldHulpMaatje Den Haag.