Sluit jij je ogen voor schulden?

Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in Nieuwkoop

Maak je je zorgen omdat je niet uitkomt met je geld? Kom je geld tekort doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Heb je schulden of dreig je in de schulden te komen? Je bent niet de enige. Samen pakken we jouw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel.

Wie & waar in Nieuwkoop

Ben jij inwoner van Nieuwkoop en heb jij geldzorgen, betalingsproblemen of schulden? In de gemeente Nieuwkoop staat een aantal getrainde Maatjes voor je klaar die graag met je meedenken en je begeleiden om je geldzaken weer op orde te krijgen. Zij bezoeken jou bij je thuis of als je dat liever wilt, ergens anders.

SchuldHulpMaatje Nieuwkoop valt onder Stichting Nieuwkoop One en is er voor alle inwoners van Nieuwkoop.

Hoe dat in zijn werk gaat?

1. Kom in actie en neem contact op!

De eerste stap moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen of problemen met schulden? Vul het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.

2. Een coördinator neemt contact met jou op.

Na jouw aanmelding neemt de coördinator contact met je op om kennis te maken en jouw situatie te bespreken. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die het beste bij jou past. Samen zetten we de eerste acties uit.

3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.

Na het gesprek met de coördinator wijst de coördinator jou een SchuldHulpMaatje toe dat passend is voor jou en je helpt met jouw situatie.  Samen sta je sterk!

4. Samen aan de slag.

Jouw SchuldHulpMaatje neemt contact met je op om jou te ontmoeten. Jullie gaan samen aan de slag  en maken een plan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Onze Maatjes zijn gecertificeerde vrijwilligers die mensen met financiële problemen begeleiden en ondersteunen. Wij nemen niet de verantwoordelijkheid uit handen. We nemen de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen naar oplossingen. We doen dit vrijwilligerswerk omdat we rotsvast geloven in de optelsom van samen sterk. Omdat we geloven dat het kan.

Neem contact op met Jeannette

SchuldHulpMaatje helpt
Coördinator
Jeannette Verkerk
+31 6 213 031 84
(bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur en woensdag de hele dag)

Sluit je ogen niet voor schulden

Iedereen kan in financiële problemen komen door persoonlijke drama’s en tegenslagen, zoals werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Veel mensen vragen uit schaamte pas om hulp als het water hen aan de lippen staat. 1 op de 2 mensen voelt zich machteloos als ze aan hun financiële situatie denken. Dat blijkt uit onderzoek van Arnoud Plantinga in zijn proefschrift Poor Psychology: Poverty, Shame, and Decision Making. Daarom voert SchuldHulpMaatje de campagne 'Sluit je ogen niet voor Schulden' om mensen te helpen hulp te vragen.
Doe mee met helpen!

Geldproblemen hebben een enorme impact. Als vrijwilliger begeleid en ondersteun je mensen met financiële problemen. Door hen op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Door te luisteren naar hun verhaal en samen te zoeken naar oplossingen. Wij geloven dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Doe jij mee?

Meld je aan als Maatje

Organisatiegegevens

Naam:
Stichting Omzien Naar Elkaar (ONE)
Ook genoemd:
SchuldHulpMaatje Nieuwkoop
ANBI:
Deze locatie heeft ANBI status
RSIN:
857469162
KvK:
68492693

Bestuurssamenstelling

  • Voorzitter: Dhr. W.F. de Bas (Freek)
  • Secretaris: Mevr. Brouwer (Hanriette )
  • Penningmeester: B. den Hertog (Bert)

Doelstellingen

Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.

Beleid

De schuldhulpverlening in gemeente Nieuwkoop staat al goed in de steigers. Toch is geconstateerd dat er nog veel mensen met risicovolle of problematische schulden zijn. Meer inzet is nodig met name op het terrein van preventie, begeleiding en nazorg. Met het project SchuldHulpMaatje Nieuwkoop geloven we dat het samen lukt. De getrainde SchuldHulpMaatjes helpen mensen met financiële problemen om weer orde op zaken te stellen. Deze persoonlijke en deskundige begeleiding is gericht op gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid.

De toegevoegde waarde die SchuldHulpMaatje (op termijn) kan leveren is:

  • SchuldHulpMaatje komt bij de hulpvragers thuis;
  • We blijven ondersteunen totdat de hulpvrager zelfstandig verder kan;
  • We werken samen met alle andere professionele hulpverleners en vrijwilligersorganisaties;
  • We vormen een aanvulling op en versterking van de gemeentelijk schuldhulpverlening.

Beloningsbeleid

De bestuursleden krijgen voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. Aan de bestuursleden kan geen vacatie- of presentiegeld worden toegekend. De door bestuursleden gemaakte onkosten worden vergoed. De stichting zet voor het voorkomen en helpen oplossen van financiële schuldenproblematiek gecertificeerde SchuldHulpMaatjes in die pro deo werken op vrijwillige basis en die voor dit Maatjeswerk slechts aanspraak kunnen maken op de binnen de stichting afgesproken onkostenvergoedingen.

Downloads

Ik wil hulp

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Geslacht*
Het is belangrijk dat je een korte uitleg geeft van je situatie. En of er sprake is van een crisis. Bijvoorbeeld: een dreigende woning ontruiming, aankondiging afsluiting van gas, water en/of elektra, beslag op inboedel, of gedwongen verkoop van je woning.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.